sonsuzsevdam16 adlı üyeden alıntı

Nedense ilk etapta düşüncelerim hep yanlış yerlere çekiyor. Benim niyetim bir şeyler yapmak, yapabilmek, benim kimseyle aramda bir güvensizlik problemi yok. Yapılacak site benim değil. Bizim sitemiz olacak. Aile ortamı olacak. Evet burdakilerin neredeyse hepsinin web sitesi var, fakat bir insan şahsi sitesine bir şeyler yazarak ne kadar keyif alabiliyor bilmiyorum.. Bende bir ara kendi sitemi açtım şahsi blog tuttum fakat kapattım.. Emek verdiğim düşündüğüm yazdığım şeylerin emeğini alamadım.. Şimdi bu konuyu şu şekilde anlatayım. Neden her birinizin kendi sitesi varken burada da vakit geçiriyorsunuz ? Nihayetinde kendi sitenizde kalabilirsiniz, sonuçta web üzerinde ve buraya giren orayada girebiliyor değilmi :) Amaç senin benim olayı yapmak değil :) Bir çok forumda yöneticilik yaptım ve bu forumların çoğunda bu aile ortamını sağladım, amaç bugün bir yere gittiğimde aklımın açılacak blogda olması bugün hangi arkadaşım ne yazdı diye bir şeyleri merak etmek ve geldiğimde bilgisayarımın başına geçtiğimde sohbet edebileceğin yaşadıklarını özgün bir dilde anlatabileceğin bir ortamın olması. Eminim bunu kavradığınızda sizinde öyle olacaktır :) Bunu neden bir forumda değilde blogda yapıyorsun diye soran arkadaşlar var. Herkes biliyor forumların eskisi kadar hiti kalmadı. Blogda index alma sorunun yok yorumlarında bir o kadar konunun öne çıkmasında katkısı var.. Burası webmastersitesi bunları benim kadar sizlerde biliyorsunuz..


Hocam yanlış anlama, düşünceni eleştirmiyorum. Güzel düşünüyorsun, iyi niyetlisin. Ama bu iş ol(a)maz.

Bir kere, bahsettiğin ortam birbiriyle ortak şeyleri paylaşan insanlar arasında olur, o da belli bir süreden sonra. Mesela üniversiteye başlarsın, ama 1 ay sonra insanlar kaynaşmaya belli şeyleri paylaşmaya başlar. Senin söylediğin şuna benziyor: Yoldan rastgele 20 adam tutup hadi samimi bir ortam kurucaz demek gibi. :)

Seni yine de güzel düşüncelerin için tebrik ediyorum ama, maalesef tutacak birşey değil.

Ama benim aklıma gelen şöyle bir proje vardı.

Sitene yazı yazanlara her ay belli miktarda ödüller verirsen belki insanlar sitene yazılar yazabilir. Siteye sadece Google'den Feysbuk'tan Twitter'dan refer ile gelen hitleri sayarsın, sistemin suistimal edilmesini de engellersin. İşte o zaman insanlar birşeyler kazanabilmek için sitene yazı yazarlar.

Benim düşüncem bu, katılmadığınız yerler olursa saygı duyarım.