Aslında tasarımdan kasıt Wordpress temaları, fakat temalar dışında genel olarak tasarımlar(Ben WP temaları değineceğim)... İnternette bakıyorum bizimkilerin yaptıklarına hepsi aynı tip, sidebar-header-footer-single bunlardan ibaret. Bu dörtlüyü yapıyor renklerde-yazı fontunda falan değişiklik yapıyor sonra tema satış yapmaya çalışıyorlar, satış olmayınca boşuna zaman kaybı. Tamam kodlama yeteneği olanı var ama hiç farklı bir şeyler yapamıyoruz. Çoğu kimse halen bunun bilincinde değil.

Burada kimseye demiyorum ki tasarım yapmayın. Yapın ama farkınız olsun biraz. Ayrıca paralı olanlar dahi öyle ahım şahım değil.

Yazının en başında da dediğim gibi benim değinmek istediğim Wordpress temaları üzerineydi. Sitemi açtığım ilk günden beri sürekli bakıyorum Türk'lerin yaptığı kaliteli portal teması yok, varsa bile çürüyüp gitti. Son zamanlarda tema olayına yeni bir akım getiren TrendWP var o kadar. Birde hakkını yemeyelim Webalem.net'in yaptığı portal teması çok iyi olmuş.

Yabancıların yaptığı temalardan bazılarını yayınlayayım burada. Tasarım yapmayı düşünen varsa da bunlar gibi kaliteli olanları örnek alarak yapsınlar. (Birebir aynısını değil tabi)

Bunlar benim beğendiğim temalar.
Forester Teması
Portal Teması

Ayrıca konuya yorum yaparsanız sevinirim. Tartışalım konuyu, yalnız başka taraflara çekmeyelim konuyu.

EDİT: Bir kaç arkadaşımız konuyu tasarımlara ayrılan bütçeye bağlamış fakat konu o değil. Elbette ajanslarla anlaşırsan çok güzel şeyler ortaya çıkar. İnternette satışı yapılan temalardan bahsediyorum. Kaliteli tema ucuz olmayacak tabii kide, fakat çok nadir böyle temalar var.