-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Web & Android Developer
-
Ad Soyad
M** O**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
İnternetten aldığım PHP derslerinde php de iki de farklı tablo içinde ki sütunları aynıymış gibi kullanabileceğimizi söylüyor yani ilişkilendirebilecğimizi. Ancak ben yapamadım. Şimdi şöyle örnek vereyim.
2 örnek tane tablom var. 1. tablo sayfalar 2. tablo konular, Konular adlı tablomda 3 sütun olduğunu varsayalım. konuid, konubaslik, Konuicerik Sayfalar adlı tablomda 4 sütun olduğunu varsayalım. konuid, sayfaicerik, sayfanumarası,sayfa_degistirme.
sayfalar ve konular tablomda ki konu_id sütunumu nasıl ilişkilendirebilirim acaba. Umarım doğru anlatabilmişimdir. Yardım edenlere şimdiden teşekkür ederim..
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
hocam en basiti ile aşağıdaki yolu kullanabilirsiniz
select konular.konuid as konuid, konular.konubaslik as konubaslik , konular.konuicerik as konuicerik, sayfa.konuid as sayfakonunumarasi, sayfa.sayfaicerik as sayfaicerik, sayfa.sayfanumarası as sayfanumarası, sayfa.sayfa_degistirme as sayfa_degistirme from sayfalar,konular where konuid=sayfakonunumarasi
mantığı biraz sql biliyorsanız kavrayacaksınızdır bunu deneyebilirsiniz inner join left join vs tarzında fonksiyonlar var ama ben bu şekilde kullanıyorum. kolay gelsin.
dursuntokgoz.com.tr | dursuntokgoz.net | vizyondakifilm.org
Hurkal
Sms Onayı Gerekli
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
Öğretmen
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bağlama yapmana gerek yok. Doğrudan PHP'de, örneğin;
$sorgu="select * from konular t1, sayfalar t2 where t1.konuid=t2.konuid and ... ";
$sonuc=mysql_query($sorgu);
... şeklinde bir kullanımla tablolarını bağlaman için herhangi bir işlem yapmasan da bu tarz SQL cümleleriyle doğru sonuca ulaşabilirsin.