Geçen günlerde CSS‘e bir giriş yapmıştım. Bu yazımda ise ikinci CSS dersimize giriyoruz. İkinci konumuz CSS’de metin biçimini ayarlamak. Yani yazımızı sağa, sola, ortaya ve iki yana yaslamayı göreceğiz. Bunun için ise “text-align” özelliğini kullanıcaz. Sizinde dikkat edeceğiniz gibi, bu sadece metinler için gerçeli. Zaten CSS kodunun isminden de anlayabilirsiniz. Ancak bu özellik ile resimleride yönetebileceğiz. Bunu ilerleyen derslerimizde göreceğiz. Öncelikle bir “style.css” ve “index.html” dosyası oluşturalım. HTML dosyamızda şu kodlar olmalı:









Bu bir deneme yazısıdır. Birazdan buraya uygulayacağımız özelliğin çalışıp, çalışmadığını yada ne şekilde çalıştığını görebilmek içindir. Bu bir deneme yazısıdır. Birazdan buraya uygulayacağımız özelliğin çalışıp, çalışmadığını yada ne şekilde çalıştığını görebilmek içindir.





Burada kırmızı renkle gösterdiğimiz kodlardan ilki, stil dosyamızı çağırmaya yarıyor. Hemen alttaki “
” ise özelliği atayacağımız sınıf (class) oluyor. Yani bu div içerisine yazdığımız yazıyı, stil dosyamızdan yine bu div’e atayacağımız özellikler ile yönetebileceğiz. Stil dosyamıza da şu kodları yazıyoruz:


body{margin:10px auto 10px;font-size:12px;font-family:arial;}
.yazi{text-align:justify;width:500px;}


Kırmızı renkle gördüğünüz kod, yazımızı iki yana yaslıyor. Buraki “justify” değerini; “left“,”right“,”center” olarak değiştirebilirsiniz. Bir başka CSS dersine görüşmek üzere.

Kaynak: http://www.syorulmaz.com/cssde-metin-bicimi-text-align.html