Atakan adlı üyeden alıntı

Bu konuyu ben de merak ediyor ve takip ediyorum fakat herkes farklı birşey dediği için (sağolsunlar) bir türlü netlik kazanamıyor.

Dışarıya çıkan link sayısı 60'ı geçen site / blog gördüm. Dışarıya çıkan linklerin sayısı fazla olursa zararlı diyen de var, birşey olmaz diyen de var.

Yok mu bu konuda kesin bilgi sahibi olan? :)

Ben kendi bildiğimi söyleyeyim. Konu hakkında daha bilgili arkadaşlar varsa aydınlatabilirler. Ben araştırıp, deneyimli kişilerle görüşüp bilgi paylaşıyorum. Blogumun sloganı da zaten "Bir Araştırma Blogu" şeklinde. Araştırıp öğrendiklerime göre:

Şöyle düşünün, bir siteniz var toplamda 100 yazınız var. Dışarıya verdiğiniz linkler 30-40 adet olsun. Şimdi bu kadar çok içerik olan bir sitede bu kadar link olması doğal. Fakat 20 yazınız var ama 40 tanede dış linkiniz var. İşte o zaman abes. Google gelir, "20 yazı 40 link, burası içerik sitesinden çok link sitesi olmuş" diyebilir. Fakat çok yazınız varsa, gelir "içerikler bol, kaynak gösterilmiş belli yerlere iyi hoş güzel" diyebilir. Tabi bunlar benim yorumlarım :)

Demek istediğim içeriklerle orantılı olmalıdır. Şimdi en basiti, wmaracı'nda binlerce konu var. Ve sürekli olarak da linkler var dışarıya. Eğer sıkıntı olsaydı wmaracı dış linkleri kapatırdı ;) demek ki dış linkle doldurmadığımız sürece, pek de sorun yok. Bir içerikte 500 kelime varsa, bunların 20'sine link koymazsınız heralde dışa dönük. 1 tane yada 2 tane falan olur.

Tabi yine söylüyorum bunlar yorumlarım. Deneyimli arkadaşlar daha fazla aydınlatacaktır.