sanaldunyali adlı üyeden alıntı

nofollow ne dofollow konusunda biraz daha ayrıntılı bilgi verebilir misiniz?

Tabi ki, ama öncelikle şunu söylemeliyim, daha tecrübeli kişilerden edineceğin bilgiler sana daha fazla fayda sağlar :)

Velhasıl şöyle özetleyeyim. rel="" ifadesinin içinde kullanıyorsun bu iki seçeneği. Ne işe yarıyorlar kısmına gelirsekte nofollow yazarsan tırnak işaretlerinin içine, o linki google gördüğünde şu anlamı çıkartır..

"Ben bu linki verdim ama, bu siteye referans olmuyorum. Beni bu siteden ayrı tut. Sadece verdim ben alakam yok"

gibi kabaca bir anlam çıkar... dofollow yazarsanda

"Ben bu linki veriyorum ve referans oluyorum. Linkteki site / sayfaya güveniyorum iyidir hoştur"

demektir. Sen bunları kullanırken, örneğin bir kaynak göstereceksin ama sitenin içeriği kopya ya da bilmiyorsun siteyi, güvenemedin de bakınmana rağmen nofollow ver. Ama baktın kaliteli güzel bir site. Özgün sıkıntısız bir site ise kısacası güveniyorsan dofollow ver.

Genel tabirlerle anlattım, detaylarını atlamışımdır. Dediğim gibi konuya hakim arkadaşlar sana çok daha detaylı anlatacaktır. Ayrıca google'a dofollow - nofollow nedir gibi aratıp bilgilerde edinebilirsin. Yararlı içerikler var :)