Farklı bir şey söylemek isterim. Tavsiyem bu sonuçlara çok bakma. Şimdi bu söylediğim yanlış anlaşılabilir ama açıklamaya çalışayım. Mesela kendi blogumdan bahsedeyim. Yeni bir blog. İçerik olarak da gelişiyor git gide. Seo analizlerinde önbellekleme kullanın, gzip skıştırma kullanın vs. gibi hız açısından düzeltme hataları çıkıyor. Benim blogum zaten yeni olduğu için bunlara daha gerek yok. Aşırı SEO'dan da sıkıntı yaşayabilirsin. Wmaracının analiz sonuçları kalitelidir ama hatalar çıkartabiliyor tüm analizler. Mesela 1 hafta öncesine kadar gzip ve önbellekleme kullanıyordum. Fakat tüm analizler kullanmalısın diye uyarı veriyordu olmasına rağmen. Şimdi kaldırdım önbelleklemeyi yine yok diyor ama en azından doğru :)

W3 CSS hatalarını göz önünde bulundur tabi ama eklentilerden bile bu hataları alabilirsin. Eğer index almanı, meta keywords - description gibi detayları google ile arattığında saçma sonuçlar veriyorsa düzeltmeye bak. Fakat yoksa böyle sorunların çok fazla çabalama düzelteyim diye.

En basitinden wordpress'in ilk temasını bile kursan, w3 - css hataları alabiliyorsun. Hiç kurcalamasan bile bunlar olabiliyor. Arama sonuçlarını etklieyecek faktörlere bakmaya çalış ağırlıklı olarak. Ben google'ın Pagespeed Insights ile kontrol ediyorum bazen, düşük görünürde, ama sayfanın açılış hızı 1.20-2 arasında değişiyor. Demek ki hızlı diyebiliyorum.

Aynı şekilde, analytics'den baktığım zaman ise, sayfa açılma hızı 7'ye kadar çıkan ziyaretler olmuş. Bunlar ziyaretçi kaynaklı olabilir. O yüzden hızdan ziyade arama sonuçlarına etki eden faktörlere ağırlık ver derim ben. Velhasıl böyle :) naçizane görüşlerim :)