cagdas adlı üyeden alıntı

Hocam ben sıvı soğutma parçalarını araştırdım anacak hazır pratik mazemeler buldum boruları hazır pompası hazdı onları parça parça nerden temin edebilirim.


Hazır kit almayın zaten hocam. Bakır boruları kolayca bulursunuz, boruların bir önemi yok alüminyumda olabilir fakat bakır olursa daha sağlıklı olur.

Pompa olarak akvaryumlarda kullanılar hava motorları var, fakat bunlar aynı zamanda su deviride yapıyor. Mevcut işlemci soğutucunuzu kullanabilirsiniz.

Bakır boruları kasanızın şekline göre bükerek şu şekilde yapabilirsiniz.

Bakır borunuzu ramlerden başlayarak işlemci soğutucusundan geçirin, Soğutucu peteğe delik açtırmanız gerekir. Petekten geçirerek isteğinize bağlı kuzey ve güney çiplerine doğru götürün. Zaten kalite anakartlarda üstlerinde soğutucu bulunur.

Yanlız tek zorlanacağınız şey alüminyum kaynak işi. Boruyu soğutuculara alüminyum kaynak ile birleştirmelisiniz. Bunuda sanayi ortamında pekçok kişi yapıyor.

Sonra hazıtladığınız kiti kasaya monte edeceksiniz. Borunun iki çıkış ucunun birini su deponuza, diğerini motor çıkışına bağlayacaksınız. Motorin giriş kısmınada su deposundan girişi sağlayacaksınız.