Dün WM Aracı’nda bir konuya rastgeldim. Arkadaşın biri demişki neden tema yapımcıları ücretsiz diye tema dağıtıp footera link koyuyor. Sonra biz o linki kaldırınca siteye girmiyor, hata sayfası çıkıyor. Yahu nasıl bir pişkinliktir bu. Adam bırakın emeği temayı yapmak için zamanını harcıyor ve bu temayı hiçbir ücret talep etmeden paylaşıyor. Bırakın da altına da kendi linkini koysun. O linkin oraya koyulma sebebi siteye giren kişiye tema yapımcısının kim olduğunu bilmesidir. Eğer temayı beğenirse o link sayesinde tema yapımcısına ulaşıp aynı temayı kullanabilir. Ama emek kavramının ne demek olduğunu bilmeyen insanlar olduğu sürece hiç kimsenin bir şey paylaşası gelmiyor.

Her neyse. Rastgeldiğim bu konunun aslında büyük bir faydası dokundu. Ne zamandan beri bende bu yöntemi arıyordum. Footerdan tema yapımcısının linki kaldırıldığı zaman siteye girer girmem hata mesajı gözüksün. Birkaç hafta araştırdım fakay bulamamıştım. Bu konuyu görünce tekrar bir araştırayım dedim ve sonunda buldum. Dediğim gibi bu yöntemin amacı şu. Functions dosyasına birkaç kod ekliyorsunuz. Footerdan da sizin linkiniz silindiği an siteye giriş yapılamıyor. Tabi burda functions.php dosyasını kriptolamanız gerekmekte.

Öncelikle functions.php dosyasını açıp ilk satırın hemen üstüne aşağıdaki kodları ekleyin.

function theme_usage_message() {
global $themename, $shortname;
?>

Error

Oldu mu şimdi bu?

Biz o kadar zamanımızı ayırıp onca emek sarfedelim. Sonra hiçbir ücret karşılığı beklemeden temayı sizlerle paylaşalım. Sende emek karşılığı koyduğumuz ufacık bir linki sil. Ayıp ettin valla.

Eğer siteyi tekrar aktif etmek istiyorsan sildiğin linki tekrar ekle. Eğer sildiğin linki hatırlamıyorsan temayı yeniden indir. Yok ben bunu da yapmam diyorsan temayı değiştir.

function check_theme_footer() {
$l = 'Usluer';
$f = dirname(__file__) . "/footer.php";
$fd = fopen($f, "r");
$c = fread($fd, filesize($f));
fclose($fd); if (strpos($c, $l) == 0) {
theme_usage_message(); die; }}
function check_theme_header() {
if (!(function_exists("functions_file_exists") && function_exists("theme_footer_v"))) { theme_usage_message(); die; }}
function functions_file_exists() {
if (!file_exists(dirname(__file__) . "/functions.php") || !function_exists("theme_usage_message") ) { theme_usage_message(); die; }}
add_action('wp_head', 'check_theme_header');
add_action('wp_head', 'functions_file_exists');
check_theme_footer();
?>


Daha sonra 12. satırdaki kodu kendinizin linki ile değiştiriniz. Footera koymuş olduğunuz link ile yani. Eğer temayı kullanan kişi linki kaldırırsa aşağıdaki gibi bir hata alacaktır.



Hepsi bu kadar. Unutmayın functions.php dosyanızı kriptolamazsanız hiçbir işe yaramaz. Temayı kullanan kişi functions.php dosyasından bu kodları kaldırdığı zaman yine temayı kullanmaya devam edebilir.

Kaynak: http://www.usluer.net/footerdan-linkiniz-silindiginde-siteye-girmesin/

kişi bu mesajı beğendi.