Ben de çok farklı bir konuya değinmek istiyorum. Bir süredir gerçekten iyi bilen bir kodlamacı arıyordum ve bulana kadar göbeğim çatladı. Birincisi ticareti ön plana koyan insanla bir iş yapmak istemedim. İkincisi bu konuda bilgi sahibi olanlar (sözüm meclisten dışarı) genellikle çok ukala oluyorlar. Bu tarz kişilerle de anlaşma yapmak istemedim.

Elbette para kazanılacak ama, ticaretin amacında ilk sırada para değil hizmet olmalıdır. Genelde parayı öne çıkartan kişilerden pek haz almıyorum. Bunun yanında, belli bir yere gelmiş kodlamacılar genellikle çok ukala oluyorlar. Bundan da pek haz almıyorum. Bilmek güzeldir ve bilgi sahibi olmak için de çok emek sarf ettiklerinden de kuşkum yok. Lakin müşteriye tepeden bakmalar, yüksek fiyat verip kendini ağır satmalar, çok bilmişlik ve kendini beğenmişlik vs. bu tarz hareketler hiç hoş olmuyor. Bunun yanında mütevazı ve gerçekten emeğin karşılığını alan kişiler de var. Ama müşteri buldu mu, hele ki müşteri anlamıyorsa yaptıracağı işten en yüksek fiyattan kazıklamaya çalışanlar da var.

Özetle, webmaster kişilerin biraz daha mütevazı ve hizmeti ön planda tutmaları daha iyi olacaktır sektör açısından. Bu böyle olmadığı sürece, yaptırmak isteyen tabiki kazıklanmaktansa ucuza kaçmayı tercih edecektir. Durumun bundan ibaret olduğunu düşünüyorum.