Kakarotto adlı üyeden alıntı

Biz boşuna uğraşıyoruz o zaman php öğrenmek için.
Bakın Dreamweaver sadece php sytax yapısındaki hataları gösterir ve sadece yazmakta olduğunuz kod hakkında ipucu verir. Kod yazma yeteneği yok. Hiçbir programın kod yazma yeteneği yok.

Örneğin; dreamweaverda tablo oluşturduğunuzda otomatik olarak kodları eklenir. Kodlarla uğraşmadan php yapılamaz.

Dreamweaver`ın yapacağı şey ben mysql_connect() yazdığımda, bu fonksiyona bağlı argümanların neler olabileceğini söyler. Bu fonksiyonu bilmeyen biri bunu yazamaz. Ama hiç html bilmeyen biri dreamweaver sayesinde tasarım yapabilir.

Üye giriş çıkışlarını otomatik dreamweaver yapıyorsa, neden insanlar eğitim seti çekip saatlerce nasıl giriş çıkış yapılacağını anlatıyor ?

Çok karıştırmışsınız siz. Dreamweaver üzerinde "php yazabilirsiniz" fakat dreamweaver kendi başına php ile ilgili hiçbir şey yapamaz.

Dreamweaver da "üye giriş çıkış yap" butonu var da ben mi göremedim yoksa ? Tek tuşa bastığımızda session oluşturuyor da ben mi göremedim ?

Bahsettiğiniz şeyler söylediğim gibi syntax yapısını tanımasıyla ve size hata/ipucu söylemesiyle alakalıdır. Haftalardır bir proje için kodlarla boğuşuyorum, bahsettiğiniz şey olsaydı niye uğraşayım ? Dreamweaver`da tıpkı tablo oluşturur gibi otomatik tek tıkla üyelik sistemi yapardım.

Döngü hatasını vermesi, dreamweaver`ın php yazabildiğinin kanıtı değil, php syntax/yazım yapısını tanıdığını belirtirki ilk mesajımda bunu ben de belirtmişim.
1-sen kodlama arayüzündesin :) ordan çık tasarım arayüzüne gir bir db oluştur...
2 siteninin tanımlamasını yap php mysql server modelini seç dw eleştirdiğine göre bu kısmı zaten yapabiliyorsundur ...
3 mysqlde tabloismi yönetici alanlar kulllaniciid kullaniciadi sifre olsun
4 dw de bir form oluştur insert var üst menüde ordan başla ekle form ekle textfield ekletextfield ekle buton oke kod yazdınmı hayır...
5- recorset oluştur
6- insert data obj....solda user authen....login user
seç
oldu bitti detaylı anlatımı daha sonra yaparım kod yazdıkmı hayıt
yeni bir sayfa oluştur.. engelli.php olsun
7-insert data obj....solda user authen....restrict acces... seç üye girişi yapmadan açmayı dene :) giremezsin ...
8-sayfada bir yere çıkış yaz seç , seçili iken insert data obj....logout user seç buda kullanıcı çıkışı
kod yazdıkmı hayır....
demekki belli bir seviyeye kadar basit işlemleri php bilmeden dw ile php kodlayabiliyormuşuz ....