Gallo adlı üyeden alıntı

Kar etme zorunluluklari yoktur. İsletme giderlerini karsilayabilecek karliliga ulasmis bilancolar bile hesap yili sonunda zarar etmis olabilirler. Onemli olan surdurulebilirlik ve kabul edilebilirliktir.

Ayrica soz konusu isletme tuzel kisilik ( sirket ) degilse kredibilite direk kisisel skor ile belirlenir. Ornek vermek gerekirse, 01.01.2006 yilindan once ise baslamis Gokhan Nakliyat adinda bir isletmem var ve vergi levhamda ticari adim da Gokhan Nakliyat olarak gecmekte. Soz konusu tarihten sonra yapmis oldugum tum resmi islemler kanunen vatandaslik numaram uzerinden yurutuldugunden mukkellefiyet vergi numaram uzerinden degil, vatandaslik numaram uzerinden skor uretilmesi gerekir. Buda demek olur ki gercek kisi mukellefiyetlerinde skor, kredibilite vb. tamamen kisisel olarak yurutulur.


Ortada bir kar olmadan skorloma yapılamıyor. Ama dediğim gibi bütün banka mevzuatları aynı değil ayrıca bankacılık güven esaslı bir meslek. Hele ki ticari krediler tamamına yakını şube yetkisindeki hususlar.