Kimse kusura bakmasın. Mutlaka bu yazdıklarım için bana kızanlar olacaktır. Ama ille de yazacağım yani.

Sosyal Medya, video paylaşım siteleri gibi siteler kullanıcı tabanlı olan sitelerdir. Yani ne yazarsa, ne yüklerse onlar gösterilir. Atılan videolar tamamen kullanıcı sorumluluğunda olup, yönetimi pek de bağlamaz. Kaldı ki her gün yüzbinlerce videoyu denetlemek pek de kolay değil.

Dikkatimi çeken olay, hakaret içeren videolar olduğunda hep bir 'YASAKLAMA' çabası. Yani 'HZ. Muhammed'e hakaret, KAPAT! Atatürk'e Hakaret, KAPAT! Ona hakaret KAPAT! gibi yorumlar beni gerçekten rahatsız ediyor. Biz kendi aklımıza, fikrimize sahip insanlar değil miyiz? Kapat kapat demek yerine millete desek ki 'BİZE HAKARET EDİLİYOR, KULLANMAMALIYIZ' diyerek kendimiz karar versek? İlla birileri bizi engellemeli mi. Kendimize sahip çıkamayacak kadar, kendi kendimize otokontrol yapamayacak kadar aciz miyiz? Bence değiliz.

Bu tarz hakaret olaylarında BENCE yasaklanması tamamen özgürlüğe vurulan bi darbedir. Ayrıca erotik siteler dahil olmak üzere girmek yada girmemek tamamen kişiye aittir. Eğer bir problem varsa kişiler kendilerince protesto edip girmemek üzerine karar alabilmeli. Ama bu illa ki 'Giremezsin' diye devlet elinden olmamalıdır. Çünkü ben hala girmek isteyebilirim, ve bu kimseyi ilgilendirmez.