netbozum
tr.link

Kriptex.org ne yapmalıyım ?

13 Mesajlar 2.265 Okunma
acebozum
tr.link

Expert Expert Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 09.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Öğrenci
  • Mesajlar 80
  • Beğeniler 17 / 9
  • Ticaret 0, (%0)
Kişisel blogla ziyan etmek yada şuanki gibi forum kurup tek başıma takılmak istemiyorum :) http://kriptex.org/ isimin çağrıştırdığı şifreleme üzerinede Türkiye'de zaman hiç ayırmam şuanda doğru düzgün güvenlik sistemi yokken kriptoloji zaman kaybı olur ne yapsam ne etsem acep programlama blogu gibi bişeymi ? her türlü fikre açığım...

googleasistan
reklam

cnkymz cnkymz Araştır Dur ! Kullanıcı
  • Üyelik 06.09.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Kimya Mühendisliği
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 169
  • Beğeniler 41 / 43
  • Ticaret 0, (%0)
Hacker grubu kur, kendince sağa sola saldır işte :D işin şakası bir tarafa, bence şifreleme olayını web için yapabilirsin. Yani site güvenlikleri, kodlamalarda güvenlik, kısacası net dünyasındaki tüm güvenlik işlemlerini yazabilirsin güzel bir blog ile..

• Üyelik 09.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Öğrenci
  • Mesajlar 80
  • Beğeniler 17 / 9
  • Ticaret 0, (%0)

cnkymz adlı üyeden alıntı

Hacker grubu kur, kendince sağa sola saldır işte :D işin şakası bir tarafa, bence şifreleme olayını web için yapabilirsin. Yani site güvenlikleri, kodlamalarda güvenlik, kısacası net dünyasındaki tüm güvenlik işlemlerini yazabilirsin güzel bir blog ile..

açıkcası tek başıma güvenlik işine giresim yok pek heyk timi kolay gençliğimiz o işlerle geçti :D ama sanal öyle bi hale geldiki ne forum ne blog bu saatten sonra boş iş bence farklı bişeyler lazım ama ilham perisi trip atıyo şuan...

Kaplan Kaplan ahmetkaplan.net Kullanıcı
  • Üyelik 26.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek User Interface Designer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 1084
  • Beğeniler 304 / 530
  • Ticaret 4, (%100)
Beyaz Şapkalı olun (:
Domain ve org olması buna çok uygun. Bir ekip bulabilirsin, açıkları inceleyebilir kapatabilir. Güvenlik hizmeti tadında hizmet verebilirsin. Makaleler, yazılımlar ve röportajlar yayınlayabilirsin. İsim olarak bu yapıya çok uygun fakat bu da biraz emek ister :)
cnkymz

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 09.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Öğrenci
  • Mesajlar 80
  • Beğeniler 17 / 9
  • Ticaret 0, (%0)

Kaplan adlı üyeden alıntı

Beyaz Şapkalı olun (:
Domain ve org olması buna çok uygun. Bir ekip bulabilirsin, açıkları inceleyebilir kapatabilir. Güvenlik hizmeti tadında hizmet verebilirsin. Makaleler, yazılımlar ve röportajlar yayınlayabilirsin. İsim olarak bu yapıya çok uygun fakat bu da biraz emek ister :)

ilham perimiz burdaymış :) teşekkürler benimde düşüncem hemen hemen aynı ancak güvenlik blogla forumla yada 7 8 arkadaş destek vererek yapabileceğimiz bişey değil çok ciddi yükümlülük ve emek istiyo dediğiniz gibi ve ücretsiz güvenlik taraması denemelerimi hatırlayarak söylüyorum insanların ağzının kokusunu çekmek bana göre değil. Kolaya kaçıp programlama ve güvenlik bloguna yönelebilirim gibi...

• Üyelik 06.09.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 169
  • Beğeniler 41 / 43
  • Ticaret 0, (%0)
Bence Kaplanın fikri çok iyi, bu ağız kokusu çekmek değil. Şartlarını koyarsın ortaya, isteklerini, karşı tarafın yapacaklarını sana onları vermezse zaten güle güle :) Tabi bu süre zarfı boyunca da, sitelerdeki genel güvenlik açıkları ile ilgili ipuçları verebilir, Kaplan'ın dediği gibi röportajlar yapabilirsin (tasarımcılarla vs.). Bu sayede, hem bu konuya ilgili insanlara ulaşır hem de blog sayesinde de sadece iş olarak görmezsin :)

• Üyelik 09.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Öğrenci
  • Mesajlar 80
  • Beğeniler 17 / 9
  • Ticaret 0, (%0)

Bence Kaplanın fikri çok iyi, bu ağız kokusu çekmek değil. Şartlarını koyarsın ortaya, isteklerini, karşı tarafın yapacaklarını sana onları vermezse zaten güle güle :) Tabi bu süre zarfı boyunca da, sitelerdeki genel güvenlik açıkları ile ilgili ipuçları verebilir, Kaplan'ın dediği gibi röportajlar yapabilirsin (tasarımcılarla vs.). Bu sayede, hem bu konuya ilgili insanlara ulaşır hem de blog sayesinde de sadece iş olarak görmezsin :)

peki madem tasarımcı, ve piyasadaki kişilerle irtibatı ve röportajı siz üstlenirmisiniz ? beni pek iyi tanımazlar :) ismimle iş yaparım normalde.

• Üyelik 06.09.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 169
  • Beğeniler 41 / 43
  • Ticaret 0, (%0)

Expert adlı üyeden alıntı

peki madem tasarımcı, ve piyasadaki kişilerle irtibatı ve röportajı siz üstlenirmisiniz ? beni pek iyi tanımazlar :) ismimle iş yaparım normalde.

:) Neden ben? Nereden bunu yapabileceğime kanaat getirdin. (Yapacağıma değil üstesinden geleceğime anlamında) :)

• Üyelik 09.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Öğrenci
  • Mesajlar 80
  • Beğeniler 17 / 9
  • Ticaret 0, (%0)

:) Neden ben? Nereden bunu yapabileceğime kanaat getirdin. (Yapacağıma değil üstesinden geleceğime anlamında) :)

siz benim sitelerdeki genel güvenlik açıkları ile ilgili ipuçları verebileceğime nasıl kanaat getirdiyseniz :)

• Üyelik 06.09.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 169
  • Beğeniler 41 / 43
  • Ticaret 0, (%0)
isimin çağrıştırdığı şifreleme üzerinede Türkiye'de zaman hiç ayırmam şuanda doğru düzgün güvenlik sistemi yokken kriptoloji zaman kaybı olur

Öncelikle cevap iyiydi ;) buradan kanaat getirdim ben. İnsan bilgisiz olduğu konuda neden bir şey yazabileceğini iddia etsin.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al