Kendi blogumda kullanmakta olduğum ve aycıra birçok blogda kullanılan bir eklentiden bahsedeceğim bu yazımda. Eklentimizin adı Seo SearchTerms Tagging 2. Bu eklenti Google’dan arama yaparak bloga gelen ziyaretçilerin arama kelimesini yazılarıma eklemeye yarıyor. İlk başta birçok kişinin aklına gelen soru şu. Google açısında zararlı olmaz mı? Aksine yararı oluyor. Çünkü bu eklenti arama kelimelerini yazıya etiket olarak eklemiyor. Sadece yazıya link vererek ekliyor. Bir önceki yazımdan örnek vereyim.



Mesela yukarda bir önceki yazımda Google’dan gelen ziyaretçilerin arama kelimeleri bulunmakta. Az önce de dediğim gibi bu kelimeler etiket olarak değil de yazıya link olarak eklenmekte.

Bir ziyaretçi yazılarımdan birine kişisel blog diye arama yapıp gelmiş ise bundan sonraki kişisel blog aramalarında blogumun üst sıralarda olduğunu gördüm. Bu yüznden gerçekten yararlı diyebilirim. Ama tavsiyem 6. ayını doldurmuş bloglardan kullanmanız. Ne olur ne olmaz.

Seo SearchTerms Taggin 2 eklentisinde benim kullandığım ayarlar aşağıdaki şekildedir. Sizde ister aşağıdaki gibi isterseniz kendi ayarlarınızla eklentiyi kullanabilirsiniz.



Arama kelimelerini nerede göstermek istiyorsanız aşağıdaki kodları oraya eklemeniz yeterlidir.



Eklentiyi buradan indirebilirsiniz.

Kaynak: http://www.usluer.net/googledan-gelen-aramalari-yazilarinizda-gosterin/