Videoların kaldırılması için de, Youtube'un kapatılması için de hiçbir sebep yok. Youtube'da onlarca farklı hesaptan yüklenmiş yüzlerce ve hatta binlerce bu tarz video var. Türkçe olarak yayınlanmış, Yahudilere domuzdan tutun da her türlü hakareti eden, küfürler savuran videolar var. Aynı şey Hristiyanlar için de geçerli. Bırakın bizim yayınladığımız videoları, Amerika'da yaşayıp İsa tarihi karakteri yerden yere vuran videolar var.

Her ne kadar videonun provokasyon amaçlı yapıldığı çok net olsa da üç beş milyon aptal tepki vermeyi bilmiyor diye yasaklama getirmeye çalışmanın manası yok. Bu aptalların sayısının çok olması bir şey ifade etmiyor. Aptal her yerde aptaldır. Sırf karikatürler çizildi diye masum insanları öldürenler, yollarda ayaklanma yapanlar da bu üç beş milyon aptal değil miydi?

Çağdaş ve özgür düşüncenin hat safhada olması gereken yıllarda dünya bu yobazlara değil, yobazlar bu dünyaya ayak uyduracak. Hoşlanmadıkları şeyleri görmezden gelmeyi, bireysel tepki vermeyi öğrenecekler.

Geri geri gitmeye alışmış, kokuşmuş bu toplumlar dünyayı da peşlerinde sürükleyemeyecekler. Google'un duruşunu bu bağlamda destekliyorum. Google ister art niyet taşısın, isterse gerçekten hür düşünceyi savunsun önemli değil. Bir video yüzünden insanlar öldürülüyorsa bazı tabularımızdan kurtulmamız gerekiyor.

İzlesene'nin kullanılması için Youtube'un kapatılması gerekiyorsa bırakın İzlesene tarihe gömülsün. Youtube'un arkasında internetin devi Google var ve işini hakkıyla yapıyor. İşini hakkıyla yapan bir yatırıma da sırf Türk yapımı diye başka alternatifler aramak anlamsız. Bizim sorunumuz sistemde. Resmi kuruluşlarındaki işletim sistemlerinde bile yabancı yazılım kullanan bir ülkede milli yatırımlara bireysel destek vererek onları göğe çıkaramazsınız. Haklı tepki, yanlış hedef...

Not: Aptal diye nitelendirdiğim insanlar günlerdir dünyada terör estiren, o videoda anlatılanları birebir uygulayan yobazlardır. Burada manevi duyguları mantığına ağır basmış vatandaşlar da var. Onlara aptal değil, eksik diyorum.