lostyazilim
tr.link

Ekran Kartını Yükseltebilir miyim ?

11 Mesajlar 2.127 Okunma
acebozum
tr.link

SeydaASAN SeydaASAN Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 28.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Hatay
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 138
  • Beğeniler 6 / 22
  • Ticaret 4, (%100)
Merhaba arkadaşlar Acer Aspire 5610 laptop kullanıyorum cihazın ekran kartından şikayetçiyim oyun oynayamıyorum .Acaba ekran kartını yükseltebiliyor muyuz cihazın.Ne kadara yükseltebilirim 224 mb görünüyor erkra belleği

elektronikssl
webimgo

digidukkan digidukkan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Meslek
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 1194
  • Beğeniler 1 / 269
  • Ticaret 5, (%100)
Malesef. Notebooklarda ekran kartları chip şeklinde olduğu için değişimi mümkün olmuyor, değiştiririz diyen biriside çıkarsa bilgisayarı heba edersin, çünkü chip ısıtılacak ayakları sökülecek yeni chip takılacak lehim yapılacak bu arada anakartta ısınacak, ekran kartı bir süre sonra yada ısınınca ayakları temas etmeyecek görüntü gidecek vs vs

• Üyelik 28.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Hatay
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 138
  • Beğeniler 6 / 22
  • Ticaret 4, (%100)
ısınma olacaksa hayatta vermem zaten :) bilgil için teşekkürler yeni laptop almak gerek o halde

ChuckBartowsKi ChuckBartowsKi www.mustafacelikm.com Kullanıcı
  • Üyelik 25.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 476
  • Beğeniler 45 / 124
  • Ticaret 1, (%100)

mozkaradas adlı üyeden alıntı

Malesef. Notebooklarda ekran kartları chip şeklinde olduğu için değişimi mümkün olmuyor, değiştiririz diyen biriside çıkarsa bilgisayarı heba edersin, çünkü chip ısıtılacak ayakları sökülecek yeni chip takılacak lehim yapılacak bu arada anakartta ısınacak, ekran kartı bir süre sonra yada ısınınca ayakları temas etmeyecek görüntü gidecek vs vs

Ben kendim laptopumunkini degistirdim. Hala stabil. Zor ama imkansiz degil ozellikle mahalle bilgisayarcisi haric biraz profesyonel yerler cok rahat yapar.

ChuckBartowsKi
wmaraci
wmaraci

• Üyelik 28.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Hatay
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 138
  • Beğeniler 6 / 22
  • Ticaret 4, (%100)

ChuckBartowsKi adlı üyeden alıntı

Ben kendim laptopumunkini degistirdim. Hala stabil. Zor ama imkansiz degil ozellikle mahalle bilgisayarcisi haric biraz profesyonel yerler cok rahat yapar.

anlaşılmıyor ki kim profosyonel AKB Bilişim bağcılarda Plaza kurdu 4-5 katlı .Görünüşe aldandım bir laptobu götürdüm adamlara 120 TL dediler ekran cipi ısıtılacak filan dediler tamam yapın dedim 3 ay garanti verdiler 1 hafta sonra yine aynıs orun oldu bu sefer 180 Tl istediler hani garanti vardı flan 40 takla attılar tarrıştım laptobu mağazanın ortasına atıp gittim :D
Isıtmadan uzak duruyorum o yüzden

Batuhan Batuhan Kendine webmaster Kullanıcı
  • Üyelik 08.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 3455
  • Beğeniler 783 / 1009
  • Ticaret 1, (%100)
Kısmen değiştirilebilir ancak sağlıklı olmayacağını düşünüyorum. Elindekini elden çıkarıp başka bir notebook alabilirsin.

KhanJitsu KhanJitsu Şef (MEB'de) Kullanıcı
  • Üyelik 17.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Şef (MEB'de)
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 1642
  • Beğeniler 62 / 318
  • Ticaret 93, (%100)
Ekran kartı ne yazık ki anakartın üzerine bağlı bir şekilde bulunuyor. Evet değiştirilebilir lakin anakartına uyumlu olması gerekmekte. Bu işlemin de oldukça pahalı olduğunu belirtmek isterim. Yani 1GB RAM'li bir kart takmak istesen en az 200TL paran gider. Bu sebepten sat bilgisayarını al geç yenisini.
Sinan

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 28.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Hatay
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 138
  • Beğeniler 6 / 22
  • Ticaret 4, (%100)

androidsistem adlı üyeden alıntı

Ekran kartı ne yazık ki anakartın üzerine bağlı bir şekilde bulunuyor. Evet değiştirilebilir lakin anakartına uyumlu olması gerekmekte. Bu işlemin de oldukça pahalı olduğunu belirtmek isterim. Yani 1GB RAM'li bir kart takmak istesen en az 200TL paran gider. Bu sebepten sat bilgisayarını al geç yenisini.

bende planlar yapmaya başladım teşekkürler

ChuckBartowsKi ChuckBartowsKi www.mustafacelikm.com Kullanıcı
  • Üyelik 25.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 476
  • Beğeniler 45 / 124
  • Ticaret 1, (%100)
Profesyonel bilgisayarciyi anlaman icin calistigi ortama bakman yeterli :) Ayrica biraz tipten anlasilir. Ben ODTU mezunu birine macbook ici degistirtmistim mesela...

ChuckBartowsKi

Sinan Sinan Grana Kullanıcı
  • Üyelik 18.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Yazılım Geliştirme Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 3509
  • Beğeniler 1321 / 1320
  • Ticaret 97, (%100)
Benimde 1 gb ekran kartı vardı ama 224 mb görünüyordu oyunlarda. Ben laptopu değiştirdim. Ekran kartı değişimi yapılıyor, bizzat kendim yaptım ekran kartı değişimi ama çok sağlıklı olmuyor. Bunu bize gelen müşteriye de söylemiştim. Yinede değiştirmek istedi ve değiştirdik bir kaç aydır hiç sorun yaşamadı şimdilik.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al