Beğenen beğen tuşuna yıklıyor, beğenmeyen tıklamıyor. Ayrıca gittikçe sessizleşiyoruz zaten. Beğen butonu olmadan önce hepimiz mesajı alıntılar, katıldığımızı belirtir ve + olarak kendi düşüncelerimizi de söylerdik. Beğen butonu çıktığından beri artık mesaja katılan beğen'e tıklıyor, birçoğu neden beğendiğini söylemiyor yada fikrini dile getirmiyor. Bu açıdan beğen butonunu sevmiyorum ancak beğen butonu gerçekten gerekliydi.
Beğenmeme butonu yerine beğenmediğimiz mesajı alıntılayıp neden beğenmediğimizi söylesek, kendi görüşlerimizi dile getirsek ve fikir alışverişinde bulunsak (bir forumun amacı da budur zaten) daha iyi olmaz mı? Yada konu tartışmaya uygun değilse mesaj sahibine özel mesaj atıp düşüncelerimizi dile getirsek? Bence öylesine beğendim yada beğenmedim demek doğru değil, neden beğenmediğimizi de söylemeliyiz ki forum amacına ulaşsın. Beğenmeme butonu kötü amaçlarla da kullanılabilir, örneğin ben seni sevmiyorsam yada aramızda anlaşmazlık varsa, bütün mesajlarını beğenmemeye başlarım ki bu da profilinde görüneceğinden seni diğer arkadaşlara karşı kötü duruma düşürür.
Yanlış mı düşünüyorum, bilmiyorum. Ama benim düşüncelerim bunlar :)