Bildiğimiz gibi Yandex’in tarayıcısı (Yandex.browser) dün saat 16.00 gibi ülkemizde indirilebilir olmuştu. Pek çoğumuz muhtemelen indirdikten sonra Google’ın tarayıcısı olar Chrome’a benzettik, gerçekten de benzemiyor değil.Zaten Google’ın da geliştiriciliğini yaptığı “chromium” altyapısını kullanıyor. Chrome’a benzemesinin yanında kendine has çok güzel özellikler de barındırıyor.İsterseniz şimdi onlara geçelim.


-Tab Sistemi

Tarayıcıyı yüklediğiniz andan itibaren göze batan en önemli farklılık.Arama kutucuğuna tıkladığınızda en sık girdiğiniz (Bunu kendiniz de ayarlayabiliyorsunuz) 12 siteyi görüntüleyebiliyorsunuz. Bunu hoş bir görsellikle birleştiren Yandex, ortaya çok güzel bir özellik çıkartmış.

-Tablar



-Tab Ekleme



-Akıllı İleri Geri Butonu

Yandex’in sunduğu bir diğer güzel özellik ise “Akıllı İleri Geri Butonu” nedir bu derseniz, geri butonu sadece bir sayfanın üzerine yeni bir sayfa açarsanız aktif oluyor.Yani Yandex Browser’i ilk açtığınızda ortada geri butonu gözükmüyor, bu sayede yer tasarrufu sağlanıyor.




-Arama Kutucuğu

Yandex arama kutucuğunun son kısmını sivri bir şekilde yaparak “Yandex.com” adresini çağrıştırmayı hedeflemiş.



-Yandex Hızlı Çeviri

Yandex ile gezinti yaparken “Shift” tuşuna basılı halde herhangi bir kelimenin üstüne gelirseniz o kelimenin çevirisini yapıyor.



Bunlar sadece benim fark ettiklerim.Genel olarak güzel ve işlevsel bir tarayıcı sayılır.Bunun yanı sıra çokta matah bir özelliği yok. Alıştığınız bir tarayıcınız varsa değiştirmeyi gerektirecek devrimsel nitelikte bir özellik barındırmıyor.Tabii tarayıcının Türkçe olmaması ve yazdığınız her yazıyı Rusça algılaması da en büyük eksisi.

İşlevsellik * * * * *
Tasarım * * * * *
Hız * * *
Özgünlük * * *


KAYNAK,Hepsi Ve Daha Fazlası