BLackMan adlı üyeden alıntı

Sosyal medya olarak facebook kullanıyorum çok fazla ziyaretçi çekemiyorum ama herneyse. Seo bakımından bir ücret ödeyemem ücretsiz bir şeyler yapabilir miyim? Öğrenciyim ben :D

Şimdi öğrenci olman ücret ödeyememen anlamına pek gelmez ama başka konu tabi o. Şimdi önce şunu anlamalısın hocam, SEO yap diyor arkadaşlar ama o kesinlikle bir süreçtir bunu unutma, hedefler koyarsın, ona yönelik hareket eder çalışmaları yaparsın, istenilen sonuca ulaştıktan sonra yeni hedef gelir böyle sürer. O yüzden "SEO yaptım, hala yok bir şey" sorusu oluyor bir çok kişide, olmasın sende :)

Velhasıl twitter şuan çok güzel bir sosyal alan. Şahsen twitter hesabı aç bir an önce, bloğa bağlı bir hesap açarsın, gereken profili oluşturduktan sonra, yaptığın her çalışmayı, orada paylaşırsın. Birde hashtag olayını iyi kavra, her paylaşımında hashtag kullan, yavaş yavaş gelişecektir. 2 Temmuzdan bu yana keşke sosyal ağ ve sosyal imlemeleri kullansaydın. Epey ilerleme kaydedilebilirdi. Seo konusuna gelince, o iş için eğer ki wordpress ise, allinseo'dan başlayabilirsin. O konuda yardımcı olacak insanlar burada vardır. Sorarsan elimden geldiğince bende yardımcı olurum. Bence önce SEO'un bir ucundan tut ve bu uç, analiz etmekle başlasın... Analytics gibi yada Yandex Metrika gibi araçlardan, siten ne kelimelerde geliş yapılıyor, kullanıcılar sitende nerelerde geziyor, fotoğraflar dışında odaklandıkları noktalar gibi alanları belirle...

Ek Olarak: Her paylaşımında hashtag kullan derken, her şeye de değil tabi, analiz ettiğinde veya araştırdığında anlayacaksın demek istediğimi