BLackMan adlı üyeden alıntı

Öncelikle teşekkürler bu kadar uzun uzun yazmışsınız. Twitter hesabı var ama kullandığımı pek söyleyemicem tamam onu kullanmaya başlayayım. Blogger kullanmaktayım. Sosyal imleme siteleri olarak önereceğiniz bir site var mı?

Elbette, fakat biraz önceki yazdığına cevaben, az zamanda pek bir şey elde edemezsin onu söyleyeyim. SEO gibi, imleme gibi, backlink gibi çalışmalar az zamanda çok iş çıkartmaz. Çıkartır da, özellikle backlink çıkartabilir ama hiti yüksek, sabit ziyaretçi kitlesi olan sitelerden olur bu. Sana bir kaç imleme sitesi verdim...

Türkçe Olarak
Oyyla.com (ben pek kullanmıyorum. Oy alıp yayınlananlar listesine giriyorsun. Oy vermiyor kimse kimseye. Ama bekleyenler listesinde durman bile az da olsa ziyaretçi getirecektir.

Yabancı Olarak
Stumbleupon.com (herşeyi gönder)
Digg.com (bende çok başarılı bir hit çekme olmadı ama memnun olanlar var)
Reddit.com (yine pek başarılı olmadığım bir imleme fakat başarılı olanlar var)

Daha fazlasını arkadaşlar yardımcı olur zaten...

Blogger ise SEO konusunda yardımcı olamam ki sanırım pek bilgin de yok, kendin bir alt yapı oluşturamayabilirsin. Wordpress olsa en azından eklenti ile biraz daha kolaylaşır ki yinede iyi analiz etmen gerekir. Velhasıl sosyal imlemeler iyidir hoştur. Bence şimdilik sen fotoğraflarını imleme sitelerine ekle, SEO için meta description gibi önemli noktaları oluştur. Nasıl oluşturmalıyım deme, forumda aratırsan bulursun, ki google'da bile aratsan yüzlerce bilgi var. Sadece description'ın ne olduğunu iyi kavra. Anahtar kelimelerini dikkatli ve iyi seç. Bunun içinde sitenin ne olduğu ne paylaştığı konusunda iyi analiz yap ve anahtar kelimelerini ona göre seç

Ek Olarak: Birde twitter'ı asla ama asla küçümseme. Sosyal ağlarda analiz yapan kişiler var, hit çekmek için twitterı her an takip eden ve buradan site tanıtımlarını yapan kişiler var. Ki bunlar meslek olarak yapıyor ve iyi para kazanıyorlar :)