Skrtel adlı üyeden alıntı

Aynen o konuya katılıyorum farklı olmak zorundayız bunu çok kez konuştuk yönetici arkadaşlarla da ama nasılına gelince tıkanıyoruz. Bir çok fikir üretmeye çalıştık ama bir şekilde üye olmadan bunlar işlemiyor moderatörler bir yerden sonra sıkılıyorlar üye olmayınca. Bizim sorunumuz nasıl farklı oluruz durum bundan ibaret onun cevabını bulamıyoruz.


Farklılık = üye getirir, farklılık sunmadan üyeyi getiremezsiniz zaten. O açıdan biraz sıkıntılı olacaktır, sabır ve inanç meselesi. Araştırma yapmak adına diğer genel forumları dolaşmanız iyi olur, forumlarda üyelerin önerileri/istekleri neler araştırmak lazım. Eğer farklı bir şey bulamıyorsanız o zaman birkaç şeyi birleştirip kısmi farklılık yaratmanız gerekiyor. Biraz oradan biraz buradan bir şeylerle yükselmek zor ama fikir yok ise tek şans bu. Farklılık yarattığınızı düşündüğünüz anda reklam kampanyaları ve belki çekilişler ile forumu olabildiğince çok kişiye duyurmalısınız. Buradan yapılabilecek pek bir şey yok, işin içinde olanlarla kafa kafaya vermeniz gerekiyor. Ama belki forumculara da sorabilirsiniz, forumlarda uygun biçimde (forum adresi vermeden) anketler yapmakla işe başlayablirsiniz mesela. "Genel forum sitelerinde beklentileriniz ne olur", "Sizce bir genel forumu farklı yapmak için ne gereklidir", " Nasıl bir genel forum isterdiniz/sizin için mükemmel forumu tanımlayabilir misiniz" gibisinden sorularla piyasa araştırması yapabilirsiniz.

Mesela ben genel forumlardaki karışıklıktan şiklayetçiyimdir, bir iniyorsunuz film paylaşımları, bir daha iniyorsunuz oyun paylaşımları, zaman ve verim kaybına yol açıyor bence bu durum. Bir genel foruma kayıt olurken ilgi alanlarım sorulsa, ben web, film ve oyunları seçsem, ve fikrimi değiştirene kadar diğer bölümlerden kendimi yalıtsam çok iyi olurdu. Tek hesap ile birkaç foruma kayıt olmuşum gibi yani. Daha bunun gibi bir çok anahtar toplayabilirsiniz anketler yaparak.