Bu konuda daha önce de konu açılmıştı sanırım. Orada da belirtmiştim. Arama motorları senin ne ile ilgili yazdığını bilmek ister. Bu aklında olsun. Siten bir portal değil veya bir forumda değil. Ki genel olarak sitelere bir bak, bir çoğu (ayakta duranları) alt domainler ile desteklerler. Şöyle düşün; sen buna kişisel bloğum veya kişisel web sitem diye mi bakıyorsun yoksa bir internet sitesi olarak mı bakıyorsun. Bunun cevabını ver kendine, sonrasında zaten ne yapacağına karar verirsin.

Bir de şu açıdan bak, senin bu siteyi yayınlamandaki sebeb ne? Para kazanmak mı? Bilgilerini paylaşmak mı? Teknoloji haberlerini yayınlamak mı nedir? Buna da bir cevap bul.

Son olarak da şunu söyleyeyim, kişisel bir blog diyorsan eğer, ağırlı olarak kendi bildiklerini paylaşırsın. Hayatından, hobilerinden, uzmanlık alanlarından gibi bir konudan bahsedersin. Fikir almak adına tanınmış bilindik isimlerin bloglarına gir. Bak bakalım onlar ne yapıyor. Ama sana tavsiyem soruların cevaplarını ver kendine, zaten şekle girecektir. Şahsen bu konuda araştırma yaptım ve bloğumda da bu konuda bir yazı yazmıştım. İncelemeni öneririm SEO için Genel mi Spesifik mi?

Para kazanmak adına yapmayı planlıyorsan çok farklı bir konudur, ciddi olarak gelir elde etmek istiyorsan iyi bir analiz gerektirir...

Ek Olarak: Şunu da ekleyeyim, kişisel bir blog olsa bile ara ara farklı konulardan bahsedebilirsin. Ama ara ara :) bu zarar getirmez ;)