tornado48 adlı üyeden alıntı

Arkadaşlar ülke çapında satışı yapılan bir tablet bilgisayar için bir mail aldım. Firmanın tanıtım ve reklam işlerine bakan firma bana mail yoluyla ulaştı.
Mailde ürün ile ilgili bilgilerin yazılı olduğu döküman dışında ayrıyetten ürünü benimde incelemem için bana ürün göndermek istiyorlar.

Bu konuda tecrübem yok ve tecrübesi olan arkadaşlara sormak istediğim;
Bu ürün daha sonra geri isteniyormu?
Bu konuyla ilgili dikkat etmem gerekenler neler?
Bunun yasal olarak bana sıkıntı yaratabilecek sorumlulukları varmı?
Bunun dışında söyleyebilecekleriniz neler.

Cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar teşekkürler.


Bu ürün daha sonra sizden büyük ihtimal tekrar istenecektir.
Ortada imzalı bir belge yok, bu durumda pekte ciddiye almadım ama ürünün tekrar istenebileceğini göz önüne alarak tekrar istendiğinde aldığınız halde vermeye dikkate alın.
Yasal olarak nasıl sıkıntı yaratabilir bilemiyorum. Ama dediğim gibi ortada yazılı hiçbir belge yok, mailleri saklayın. Herhangi bir durumda mailler ile kendinizi savunabilirsiniz. Ürün size geldiği taktirde, gerekli fotoğrafları çekin ve ürün size ulaştığında ürünün modelini vs. vs. bilgileri mail ile tekrar onlara ulaştırın.

Bana çok saçma geldi açıkcası. Ben bir firmaya ürün inceleme konusunda bir mail atacağım ve bana ürünü incelemem için gönderecekler bunun yanında hiçbir imzalı belge yok ve ürünü yollamazsanız kendilerini savunabilecekleri yasal bir yolda yok. Bunlara rağmen madem bir insanlık yapmışlar, insanlıklarına saygı gösterin ve sorun yaratmamaya çalışın. Ürün elinize ulaştığında eğer size bir tarih vermedilerse ürünü yollamadan önce, yetkili kişi ile irtibata geçin ve bana kalırsa en geç 1-2 hafta içerisinde tekrar yerine ulaştırın.