Daha önce başvuruda bulunup işe alınmayan Pinkie Pie takma isimli hacker, Google sevdasından vazgeçmedi ve Google’ın tarayıcısı Chrome üzerindeki güvenlik açığını bularak şirket kasasından 60 bin dolar almayı başardı. İş başvurusu sonucunda kendisine dönüş yapılmayan hacker Google’ın dikkatini bu şekilde çekmeyi başardı.

Google, Chrome’un hem güvenliğini geliştirmek hem de son kullanıcı açısından eksikleri görmek adına, 2010 yılında ‘Chrome Güvenlik Ödülleri Programı’nı başlatmıştı. Bu yolla güvenlik açığı bulanlara küçük ödüller veren internet arama motoru devi Google ödül bütçesini şubat 2012’de epey artırarak katılımcıların ilgisini artırmıştı. Şubat 2012’de ‘Pwnium’ adlı yarışmayla daha büyük ödüller vermeye başalayan Google’ın düzenlediği yarışmanın ilkini de yine Pinke Pie kazanmıştı. Pie geçen hafta düzenlenen yarışmanın ikincisini de kazanan isim oldu ve toplamda Google’dan 120 bin dolar gibi bir ödül kazandı.

Pie’ye 60 bin dolarlık ödülünü veren Google Chrome üzerindeki güvenlik açığını, Pie ortaya çıkardıktan 10 saat sonra yapılan güncellemeyle kapattı.