Çok fazla şey yazılmış. Hepsini okumadan cevap veriyorum bundan dolayı kusura bakmayın.

Sınırsız hosting, insanların kota kaygısı olmadan hizmet almasını sağlamak amacı ile verilmektedir. Sınırsız bir disk, sınırsız bir internet olmaz. Herşeyin bir sınırı vardır. Önemli olan ince nokta kullanıcının neyle, neyi satın almaya çalıştığıdır.

Tamamen atmasyon konuşuyorum, kullanıcı Facebook.com gibi bir sosyal ağ platformu kuracak ise sırf sınırsız diye, 20-30 TL aylık ücret ile satılan bir hosting’e bu sistemi kurmayı çalışıyorsa burada zaten bir mantıksızlık yok mudur? 2 TB dosya depolama hakkı tanıyabilir mi hosting firması 20 TL verilen bir hizmet için :)

Sınırsız hosting, pazarlama stratejisidir. Bu gün dünya’nın en çok alan adı barındıran firmaları sınırsız hosting satar. Bunlara çoğunuzun da iyi bildiği Hostgator’da dahil. İngilizcesi olanlar bu konuya istinaden hostgator.com a girip kullanım sözleşmesini okusunlar.

http://hostgator.com/tos/tos.php

Hostgator der ki, limitsiz verilen kaynaklar, adil kullanım esasına göre limitsizdir. Hosting hesabınızı dosya deposu olarak kullanamazsınız, FTP alanınız normal bir internet sitesinin çalışması için gerekli objelerden oluşmalıdır. CPU limitiniz ve inode limitiniz vardır. CPU limitinin ne olduğunu biliyorsunuz, inode limiti de bir diskin üzerinde oluşabilecek maksimum dosya sayısıdır. Bunu hesap bazlı limitlemeleri gerekir ki dosya sistemi bozulmasın, sunucu göçmesin. Çünkü sınırsız diye bir şey yoktur.

Ama buna karşılık ucuza hizmet verirler. Bu konuda alan, satan memnun olur. Arada sorun yaşayanlar çıkar ve bilinçsiz olduğu için bunu firmaya bağlar. Bu bilincin yurt dışındak gibi ülkemizde oturmasına daha zaman var olduğunu düşünüyorum. Yazımın başında da yazdığım gibi, neyle neyi satın almayı düşünme becerisini kazanınca bu tür konularda kimse şikayet konusu açmayacaktır.

Televizyonlarda bir ara Redbull reklamı vardı, “Redbull kanatlandırır” diyordu.. Peki Redbull içen kimin kanatları çıktı? İşin özü budur :)

Saygılar.