Tanıtım yazıları seo açısından büyük değer arz eden tekniklerdir. Tanıtım yazısı sitenizin link çıkışlı makalesinin karşı sitenin yayınlanması ile kalıcı reklam ve seo izleri bırakan yazılardır. Tabiki her seo tekniğinde dikkat edilmesi gerekenler gibi tanıtım yazılarında da dikkat edilmesi gereken etkenler var.

Düzgün anlamlı bir başlık seçmelisiniz, ayrıca dikkat çekici olması tanıtım yazınızın yayınlandığı siteden hit çekmenize de yardımcı olabilir.

Tanıtım yazılarınızdaki link çıkışlarında sadece ana sayfanıza değil alt sayfalarınıza da link vermelisiniz. Tanıtım yazılarınızı olabildiğince uzun tutun, eş anlamlı ve yan kelimeleri kullanmanız tanıtım yazınızı daha etkili bir hale sokacaktır.

Tanıtım yazınızın içeriği mutlaka markanızı, firmanızı veya web sitenizi açıklayıcı kriterler taşımalıdır. Ne tür kitlelere hitap ettiğiniz hakkında dikkatli ve bilgi veren cümlelerden oluşmalıdır. Eğer tanıtım yazınızda farklı konulara değiniyorsanız bunları alt başlıklar olarak sıralayabilirsiniz.

Tanıtım yazınızda imla kurallarına dikkat ederek düzgün bir dil ile yazılmalıdır, bu şekilde daha güzel ve yararlı bir hal alacaktır.

Tanıtım yazıları firmanızın, markanızın veya kişisel bir sitenizin bir site tarafından reklam yapılmasıdır. Google dahil olmak üzere birçok arama motoru bir sitenin başka bir sitede haber olmasını çok sevmektedir. Bu yüzden tanıtım yazıları önemli bir hal almış durumda.

Tanıtım yazılarınızda link çıkışlarını abartmayın, aşırı link çıkışı yarardan çok zarar getirebilir bunu unutmayın.

Tanıtım yazının amacını kısaca özetlemek gerekirse ; popüler bir siteden tanıtım yazısı aldığınızda hem sitenizin reklamını yapmış, hem aldığınız siteden hit çekmiş hemde google da yükselişe geçmiş olursunuz.