Mert Kahveci adlı üyeden alıntı

VirtualBox kelimesini biraz açar mısınız ? Yani yapabileceklerim, avantaj ve dezavantajları gibi. Ayrıca şu an harddiskimi bölsem, ve böldüğüm alana kursam çalışır mı dersiniz ?

VirtualBox varolan işletim sistemin üzerinde sanal bir sistem birimi oluşturup bu alanda seçeceğin işletim sistemini çalıştırır. Sistemler arasında kolayca geçiş yapabilirsin. Ancak tahmin edeceğin gibi performans açısından biraz sıkıntılı olacak. Bir Windows 8 1 GB RAM'e ihtiyaç duyuyorsa sanal olarak kurulacak bir Windows 8 1,5 GB RAM'e ihtiyaç duyacaktır. İşlemci ve ekran kartı belleğinin de tamamını kullanamayacaksın. Bunun sebebi Windows 8'in direk bilgisayarla değil, işletim sistem ile çalışacak olması.

Bana sorarsan normal bir kurulum çok daha iyi, Win8'i DVD'den boot edip sabit diskindeki bir bölüme kurabilirsin ve kurulumda çok büyük bir hata yapmadığın sürece (yanlış birimi formatlamak gibi) diğer sistemin güvende olur. Eğer diskinde uygun durumda bir birim yoksa, varolan birimlerden birini daraltıp başka bir birim oluşturabilirsin. Bunun için Partition Magic kullanabilirsin.