Merhabalar Google SEO bilimcileri. Bugünkü makalemizde şu anda gündemde olan Google EMD güncellemesi hakkında sizlere bilgi vereceğiz. Araştırmaların ve net bilgilerin sonucunda size anlatacağım konular açıkçası şuan için bir tehdit unsuru içermemektedir.

Google EMD Algoritması Nedir?
Bu algoritmanın amacı EMD(Tam Etki Alanı Eşleşmesi) adında yapılmış, hedefinde kalıcı bağlantı ve bunlara bağlı alan adı uzantılarını ilgilendiren güncelleme olarak söyleyebiliriz. Bunlara örnek olarak anahtar kelime uzantısına sahip alan adları(keywords domain) ve bunlara bağlı olarak geliştirilebilen URL kalıcı bağlantı adresleri olarak nitelendirmekteyiz. Konu ile ilgili Google Spam güncellemeleri ile ilgilenen Matt Cutts konuya müteakip bilgileri Twitter’de paylaşmıştır.



Google EMD Algoritması Güncellemesi
Resimlerde de göreceğiniz gibi açıkçası bu gelişme İngiltere’ye bağlı uzantı adreslerini etkilemektedir. Bu yüzden henüz Türkiye için net olarak söylenecek bir şey yoktur. Tahminlerime göre 1 ay ile 3 ay arasında söz konusu olacak güncellemeler ülkemize de uğrayacaktır.

Google EMD güncellemesinde panda ve penguen ile alâkası yoktur dese de ortak noktaları açıkçası mevcuttur. Çünkü güncelleme ile gelecek oranlar direk olarak SPAM konusunu inceleyecek ve Penguen acısını tekrardan bir çok site sahibine yaşatacaktır. Güncelleme ile gelen rapor aşağıdaki resimdeki gibidir.



Google EMD güncellemesi ile ilgili gerekli bilgileri sizinle paylaştım. Bununla ilgili yapılması gereken kalıcı bağlantıları doğru olarak seçmeli, çok uzun URL adreslerinden kaçınmalı ve konuyla ilgili olarak alan adı seçmeliyiz.

Bugünkü Google EMD algoritma güncellemesi hakkında bilgi paylaşımı yaptık. Bir sonraki makalemizde görüşmek üzere.

Kaynak: http://www.seomakale.com/google-emd-guncellemesi-nedir.html