lostyazilim
tr.link

Sitenizdeki Yazılarınızı Otomatik Tweet Atın

8 Mesajlar 1.672 Okunma
acebozum
tr.link

Adobewordpress Adobewordpress WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 08.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Tasarımcı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad V** Ö**
  • Mesajlar 677
  • Beğeniler 58 / 418
  • Ticaret 1, (%100)

Buradaki yazımda 2012 yılının en popüler WordPress eklentilerini incelemiştim. Şimdi ise o listeyi daha detaylı irdelemeye başlıyoruz. Bu makalemde WP to Twitter isimli eklentiden size bahsedeceğim.

WP to Twitter, sitenizde yazdığınız başlıkları otomatik olarak tweet atmaya yarayan bir eklentidir. Buraya kadar her şey güzel. Fakat bu uygulamanın sıkıntılı tarafı kurulumu.

Örnek Görüntü :

1. Adım : İlk olarak buradaki linkten uygulamayı indirip sitemizin plugins klasörüne atıyoruz.

2. Adım : Twitter hesabınızın olduğunu varsayıyorum. Yoksa hızlıca bir hesap açın. Sonrasında ise http://dev.twitter.com/apps/new adresine gidin. Karşınıza çıkacak formu doldurun. AdobeWordPress için dolduracak olsam aşağıdaki değerleri girerdim;

• Name : AdobeWordPress

• Description : Adobe program dersleri ve WordPress blog sisteminin detaylarını konu alan interaktif Türkçe eğitim merkezi.

• Website : http://www.adobewordpress.com

Sonrasında ise kuralları kabul ettiğinizi belirtmek için ‘Yes,I Agree’ nin yanındaki kutucuğu işaretleyin ve aşağıdaki güvenlik kodunu (captcha) doldurun.

3. Adım : Evet an itibariyle Twitter App hazırlamış olduk. Şimdi Application Type linkini tıklıyoruz. Açılan sayfada altlarda bulunan ‘Read and Write’ seçeneğini tıklıyoruz. Böylece uygulama bizim adımıza Tweet atma yetkisine erişiyor. Ayarları kaydettikten sonra tekrar Details linkini tıklıyoruz ve geldiğimiz sayfaya dönüyoruz. Alt kısımda “Create my access token” isimli yazıyı tıklıyoruz. Oluşan tokenin bilgilerinde “Access level : Read and write” olarak gözükmüyorsa ”Recreate my access token” diyerek bu işlemi tekrarlıyoruz. Read and write yetkisi gözüktüğünde işlemimiz tamamdır.

4. Adım : Twitter’ın API’miz için bize verdiği aşağıdaki bilgileri WordPress sitemizin Ayarlar > WP to Twitter alanındaki forma giriyoruz.

1. Twitter Consumer Key

2. Twitter Consumer Secret

3. Access Token

4. Access Token Secret

Formu doldurduğumuzda Connect to Twitter diyoruz ve işlemi tamamlıyoruz. Böylece WordPress blogumuzla Twitter hesabımızı bağlamış olduk.

5. Adım : Sizin de fark edeceğiniz gibi WP to Twitter uzun bir ayar menüsüne sahip. Hepsini detaylı olarak açıklamaya gerek duymuyorum. Ama üstlerinden hızlıca geçmek gerekirse ;

Basic Settings altında ne durumlarda tweet atılmasını istediğinizi seçiyorsunuz.

Advanced Settings ise işimize yaramayacak birçok ayar listesiyle dolu. Ama bu alanda bulunan Disable Error Messages seçeneğindeki tüm işaretleri kaldırırsanız eklentinin yayınladığı hata ordusundan kurtulursunuz.

Limit Updating Categories tweet olarak duyurmak istemediğiniz kategorileri seçmenize yarıyor.

6. Adım : Ayarlarınızı aşağıdakine yakın ayarlamanız işinizi görecektir.

Paylaşımım burada son buluyor. Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur.

Kaynak : http://www.adobewordpress.com/wordpress-sitenizdeki-yazilarinizi-otomatik-tweet-atin/

İzinsiz kopyalanamaz

adobewordpress.com ~ “güncel tasarım okulu”
googleasistan
webimgo

ByPowerfuL ByPowerfuL E-Commerce Manager Kullanıcı
  • Üyelik 22.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek E-Ticaret Uzmanı - A+++ SEO
  • Konum Konya
  • Ad Soyad M** Ö**
  • Mesajlar 1575
  • Beğeniler 533 / 460
  • Ticaret 18, (%100)
Var olan sistemleri kullanıyordum şimdi bunu siteme entegre ediyorum teşekkür ederim sonucunu yazar kolay gelsin :)

N11'de Ürünlerinizi İlk Sıraya Taşıyorum. Detaylar İçin P.m Atınız.

Atakan Atakan Emekli. Kullanıcı
  • Üyelik 20.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek -
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad A** U**
  • Mesajlar 6139
  • Beğeniler 2442 / 2410
  • Ticaret 12, (%100)
Bunun için o kadar çok alternatif var ki.. :) Ben otomatik olarak değilde kendim paylaşıyorum hesaplarda.

Birşey soracağım, bu eklentide paylaşılan linkleri direk link değilde kısaltma sitelerinin linkleri ile değiştirebiliyor muyuz? Örneğin goo.gl, bit.ly gibi. Bu linklerle paylaşacak yani.

• Üyelik 08.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Tasarımcı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad V** Ö**
  • Mesajlar 677
  • Beğeniler 58 / 418
  • Ticaret 1, (%100)
Evet degistirebiliyoruz.
Atakan

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 20.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek -
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad A** U**
  • Mesajlar 6139
  • Beğeniler 2442 / 2410
  • Ticaret 12, (%100)
Şimdi denedim bu eklentiyi. Twitter'da uygulama falan oluşturuyoruz, uğraştırıyor boşu boşuna. Bu eklentiye hiç gerek yok.
Twitterfeed.com'dan yaptım aynı işlevi. Fazlasıyla iyi ve hızlı. Hiç uğraşmaya da gerek yok :)

KoteElektronik KoteElektronik Elektronik Hayattır. Kullanıcı
  • Üyelik 09.09.2012
  • Yaş/Cinsiyet 60 / E
  • Meslek Yüksek Elektronik Mühendisi
  • Konum Kırklareli
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 51
  • Beğeniler 13 / 11
  • Ticaret 0, (%0)
TwitterFeed

Sosyal Ağlara sitenizdeki yayımladığınız konuları paylaşmak için popüler ve kullanışlı bir site diyebilirim. Sitenizin Rss'sini takip ederek sosyal ağlara paylaşıyor. Ayarlanabilir kontrol sistemi ve linkleri kısaltıp paylaşması çok hoşuma gittiğini söylemek isterim. Ayarlabilir kontrol sistemi ile her yarım saatte bir rss'nizi kontrol ederek yeni yayımladığınız bir konu var ise; otomatik olarak twitter, facebook vb. sosyal ağlara paylaşıyor.

Google Analytics ile uyumlu yani TwitterFeed üzerinden kaç kişi geldiğini ayrı bir tabloda görebiliyorsunuz. TwitterFeed'in sitesinden linklerinize ayrı ayrı kaç kişi tıkladığını görebiliyorsunuz.

-----
Konuyu açan arkadaşımız uygulama hazırlayarak anlatmış. Uygulama hazırlamak uzun iş olsada; en sağlıklı ve güvenilir yöntem arkadaşımızında dediği gibi kendinize ait bir uygulamanız olmasıdır. Karar sizin.

İyi Forumlar.

Saygılarımla,
Emin Kader.
Atakan

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 08.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Tasarımcı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad V** Ö**
  • Mesajlar 677
  • Beğeniler 58 / 418
  • Ticaret 1, (%100)
@Atakan bahsettiğin bir kolaylık olabilir ama ben Twitter hesabım ile blogum arasında 3.bir isim geçmesindense direkt bağlantı kurmayı yeğliyorum.

Ayrıca Twitter API oluşturmak, yani üstteki anlattıklarımı yapmak en fazla 1.5 dakika sürüyor.

Edit : Twitterfeed'in logosu son yıllarda gördüğüm en başarılı logolardan :)

• Üyelik 20.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek -
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad A** U**
  • Mesajlar 6139
  • Beğeniler 2442 / 2410
  • Ticaret 12, (%100)

egemenozbeyli adlı üyeden alıntı

@Atakan bahsettiğin bir kolaylık olabilir ama ben Twitter hesabım ile blogum arasında 3.bir isim geçmesindense direkt bağlantı kurmayı yeğliyorum.

Ayrıca Twitter API oluşturmak, yani üstteki anlattıklarımı yapmak en fazla 1.5 dakika sürüyor.

Edit : Twitterfeed'in logosu son yıllarda gördüğüm en başarılı logolardan :)

Kendisi de uzun süredir yayında olan bir site zaten : ) Logosu benim de hoşuma gidiyor.

Kullanım amacınıza ve zevkinize göre değişir tabi.
Ben ise böyle şeyler için genelde eklenti kullanmamayı tercih ediyorum :) Ancak meraktan dolayı bir deniyeyim dedim. 1.5 dakika bile sürse, sadece feed adresini yazıp aynı işlemi yapabiliyorken (Twitterfeed ve benzeri siteler ile) o eklentinin bunu bize yaptırması hoşuma gitmedi.

Bilinen sitelerde örnek vermem gerekirse ShiftDelete'i gösterebilirim. Onlar da Twitterfeed kullanmakta.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 3 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 3 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al