lostyazilim
tr.link

Site Satmak?

9 Mesajlar 5.515 Okunma
lstbozum
tr.link

siyahh siyahh SEO Danışmanlığı Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek SEO DANIŞMANI / E.E Mühendisi
  • Konum Adana
  • Ad Soyad E** G**
  • Mesajlar 2199
  • Beğeniler 771 / 487
  • Ticaret 18, (%100)
Merhaba Arkadaşlar;

İlk defa site satacağım ancak nasıl bir yol izlemeliyim? Yani nasıl site satılıyor? Domain konusunda devrediyor muyuz ya da hosting şifrelerini mi veriyoruz? Bu işlem nasıl yürüyor? Kullanmadığım bir sitem var onu satmak istiyorum ancak daha önce hiç deneyimim olmadı diyebilirim... :)

Sağlıcakla...

wmaraci
reklam

Psycho Psycho <--! Am I Psycho? --> Kat. Mod.
  • Üyelik 11.12.2010
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Emekçi
  • Konum Edirne
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 6011
  • Beğeniler 3911 / 3918
  • Ticaret 6, (%100)
Hosting'i devredip devretmemek tamamen size kalmış. Site alım-satım kategorisini inceleyerek fikir edinebilirsiniz.

Ayrıca site satış kuralları ve şablonu size yardımcı olacaktır: http://wmaraci.com/forum/site-alim-satim/site-satis-konularinda-uyulmasi-gereken-sablon-kurallar-5581.html

Hatalıysam telefon etme, idare et (?)

• Üyelik 03.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Konum Adana
  • Ad Soyad E** G**
  • Mesajlar 2199
  • Beğeniler 771 / 487
  • Ticaret 18, (%100)

Psycho adlı üyeden alıntı

Hosting'i devredip devretmemek tamamen size kalmış. Site alım-satım kategorisini inceleyerek fikir edinebilirsiniz.

Ayrıca site satış kuralları ve şablonu size yardımcı olacaktır: http://wmaraci.com/forum/site-alim-satim/site-satis-konularinda-uyulmasi-gereken-sablon-kurallar-5581.html

Hocam orada domain ile ilgili bir şey belirtilmemiş.Acaba domain devrediliyor mu?

Başka fikirlere de açığım...

Teşekkürler...

Psycho Psycho <--! Am I Psycho? --> Kat. Mod.
  • Üyelik 11.12.2010
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Emekçi
  • Konum Edirne
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 6011
  • Beğeniler 3911 / 3918
  • Ticaret 6, (%100)
Eğer sadece scripti ve içeriği devrediyorsanız buna uygun bir biçimde konu açabilirsiniz. Ancak bu şekilde almak isteyen olacakmıdır onu bilmiyorum. Sonuçta insanlar genellikle google'da indexlenen ve iyi yerlerde olan siteleri almak isterler. Alan adını eğer devretmezseniz bu bir site satışından çok script satışı olacaktır. Tabi eğer script özel bir scriptse.

Hatalıysam telefon etme, idare et (?)

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 03.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Konum Adana
  • Ad Soyad E** G**
  • Mesajlar 2199
  • Beğeniler 771 / 487
  • Ticaret 18, (%100)

Psycho adlı üyeden alıntı

Eğer sadece scripti ve içeriği devrediyorsanız buna uygun bir biçimde konu açabilirsiniz. Ancak bu şekilde almak isteyen olacakmıdır onu bilmiyorum. Sonuçta insanlar genellikle google'da indexlenen ve iyi yerlerde olan siteleri almak isterler. Alan adını eğer devretmezseniz bu bir site satışından çok script satışı olacaktır. Tabi eğer script özel bir scriptse.

Yok hocam normal wordpress blog sitesi.Örneğin benim bir hosting sağlayıcısından aldığım EPP kodu var.Bunu filan mı veriyorum?

erbasaran erbasaran Yazılım Mühendisi Kullanıcı
  • Üyelik 01.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Yazılım Mühendisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad R** E**
  • Mesajlar 309
  • Beğeniler 2 / 77
  • Ticaret 70, (%100)
Kardeşim kısacası siteyi sattıktan sonra domaini sattığın kişiye devrediyorsun ve hosting şifresini ona veriyorsun :) , gerisi onun işi. yedeklerini alıp kendi hostingine taşır falan filan...

imza yok...

nuti nuti WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Muhasebe
  • Konum Konya
  • Ad Soyad M** D**
  • Mesajlar 595
  • Beğeniler 216 / 85
  • Ticaret 12, (%100)
Hocam siteyi sattığınız kişiye domaini onun hesabına akataracaksınız. Örnek domain isim tescilde kayıtlı diyelim sattığınız kişinin isim tescil hesabına aktaracaksınız hostinge gelince anlaşmanızda hosting dahilse hostingide devredeceksiniz değilse host bilgilerini verip sattığınız kişi kendi hostuna taşıyasıya kadar panel bilgilerini bilmesi lazım. Şunuda söyleyim ödeme almadan domaini devretme

• Üyelik 03.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Konum Adana
  • Ad Soyad E** G**
  • Mesajlar 2199
  • Beğeniler 771 / 487
  • Ticaret 18, (%100)

nuti adlı üyeden alıntı

Hocam siteyi sattığınız kişiye domaini onun hesabına akataracaksınız. Örnek domain isim tescilde kayıtlı diyelim sattığınız kişinin isim tescil hesabına aktaracaksınız hostinge gelince anlaşmanızda hosting dahilse hostingide devredeceksiniz değilse host bilgilerini verip sattığınız kişi kendi hostuna taşıyasıya kadar panel bilgilerini bilmesi lazım. Şunuda söyleyim ödeme almadan domaini devretme

Hocam domain konusunda aldığım hosting firması isimtescilden alıyor.O durum nasıl olacak?

nuti nuti WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Muhasebe
  • Konum Konya
  • Ad Soyad M** D**
  • Mesajlar 595
  • Beğeniler 216 / 85
  • Ticaret 12, (%100)
domain isimtescilde kayıtlı ise Diğer kullanıcıya aktarama diye seçenek var oradan yapabilirsiniz.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al