Temamızın fonksiyon dosyasını açalım.Elimizin altında olsun.Bizim şu anda sileceğimiz javascript kodları Wordpress'in kendi eklediği jQuery kütüphanesi olsun.Kodlarımızı fonksiyon dosyasının en altına veya uygun bir yere yazalım.
function kp_jquery() {
wp_deregister_script('jquery');
}
add_action('wp_enqueue_scripts', 'kp_jquery');
?>
Dikkatli bakarsak 'jquery' adı verilen script'in kaydını silmiş bulunmaktayız.Yaşasın! Siteniz 100-120 kilobayt veriden kurtuldu!
Şimdi ise çoğu blogta bulunan Wp-Pagenavi ve Contact-Form'un dosyalarını kaldıralım ki hem fazla CSS dosyası olmasın hem trafiğiniz azalsın.
function kp_Css() {
if(!is_page('İletişim')){
wp_deregister_style( 'contact-form-7' );
}
wp_deregister_style( 'wp-pagenavi' );
}
add_action( 'wp_print_styles', 'kp_Css');
?>
Kodumuzda gördüğünüz gibi if() yapısı kullandım.Bu yapıyla eğer sayfa "İletişim" in dışında ise iletişim formunun dosyalarının eklenmemesini emrettim. Sonra fonksiyona devam ederek WP-PageNavi'nin dosyalarını kaldırdım.Bu da fazladan CSS dosyası olmasını önledi.Yalnız dikkat edin burada "wp_deregister_style" kullandım.
Bunları kullanarak eklentilerin ve Wordpress'in rastgele eklediği kütüphanelerden ve CSS'lerden kurtulmuş olduk.Bunları yaparken de Wordpress'in hook sisteminden yani kancalarından yararlandık.Hızlı bir sistem için yapılması tavsiyedir :)
Kaynak:Wordpress Gereksiz Kodları Temizleme