blogesinti adlı üyeden alıntı

Milliyetçi duygular ile hareket ediyorsunuz. Üst de ki arkadaş çok güzel söylemiş. İnanan var inanmayan var. Türklere özgün bir şey değil ki bu Bayram olayı.

Neyse konu sapacak yine ama milletin duygularını kullanarak yalakalık yapan Yandex başarılı olabilir mi göreceğiz. Ben asla Yandex'e karşı değilim. Google ' a rakip çıkmasının da ne kadar güzel bir şey olduğunu da söylüyorum. Ama bizi kullanarak yapmamalı bunu...



"O zaman" diyerek başlıyorum,

o zaman google amcamız yıllardır yalakalık yaparak bizi kendisine sevdiriyor, fakat Türkiye'de etkinlik gösteremediğinden ne panoramik görüntülerimizi paylaşıyor ne de böyle Türkiye'nin resmi olarak tatil ilan ettiği dini günlerimizi kutlamıyor.


İnanan var inanmayan var haklısın, ama gördüğün gibi kutlayan var kutlamayan var.

Büyük çoğunluğu müslümanlığı benimsemiş bir milletin paskalyasını kutlamaktansa kurban bayramını kutlamak mantıklı gelmiş demekki yandex'e, ayrıca ciddiyetçi bir anlayışları yok müşteri hizmetleriyle konuşmamda sanki daha öncesinden tanışmış gibiydim.

Ben burda dinimizi yüceltmiyorum, yani en azından burada yapmıyorum.

Ek Olarak:

Kakarotto adlı üyeden alıntı

Yapmayın gözünüzü seveyim "Google yine Türkiye için logo yapmıyor" ne demek yahu ?
Burada milli bir bayramdan bahsedilmiyor, dini bayramdan bahsediliyor.

Dini bayram bir millete ait olamaz. Google'ın kurban bayramını kutlaması demek, bütün dünyada kutlaması demektir. Türklükle uzaktan yakından alakası yok.

Dini bayramımı kutlamadı diye de Google'a laf yapmayın. Din bu inanan var, inanmayan var. Hristiyan ya da Yahudilikle ilgili bir şeyi de kutlamıyor Google !

Bu kadar düz mantık olmayın.


Din millete ait olamayabilir, millet bir dini kendisininmiş gibi benimseyebilir. Biz bu benimsemeyi hangi dine ne kadar kişi mensupmuş ona göre belirliyoruz, ve bu ülkenin en azından %51'i müslüman

ve google bu benimsemeye karşı duyarsız kalarak, bakın %49luk kesim sizinle bir değil

diyor ve %51liğin isteklerini görmezden geliyor

ama bakın avrupada bilmem şu kadar müslüman var iken

Christmay Day'i nasıl kutluyor görelim:
(yıl başı olarak kaktırdılar bize ama aslında miladi takvimde yılbaşı isa'nın doğum günüdür, ve hristiyan yılbaşını değil o doğum gününü kutlarlar, biz ise yılbaşını kutluyoruz, amaçlar farklı)

http://youtu.be/to__rxeGRe8

http://whatculture.com/news/google-doodle-wishes-you-a-merry-christmas-day.php