Merhaba arkadaşlar,

Ben Google'nin ne yaptığını çözmüş değilim. Bir dalgalanma var peki bu dalgalanmada neler oluyor? Bazıları Pagerank (PR) güncellemesinden bahsetmiş ama araştırmalarım doğrultusunda PR güncellemesi olmadığını anladım. Araştırmalarımı yabancı ve Türk sitelerinde yaptım. Bazı arkadaşlar Pagerank (PR) ara güncellemesi olarak tanımlamış. "Pagerank ara güncellemesini" araştırdım ve araştırmalarımın sonucu: PR ara güncellemesi neredeyse sürekli oluyormuş.

Bu dalgalanmadan oldukça fazla etkilendim. Diğer arkadaşlarda da olduğu gibi indexlerimde düşüşler, uzun süre index alamama ve konu index alamama gibi sorunlar yaşıyorum. Konu index alamama konusunu açarsak; kısaca şöyle tanımlayabiliriz. Konunuzun linki index almıyor fakat konunuzu arattığınızda ana sayfanın açıklamasında görebiliyorsunuz. Biraz daha derine indiğimde yabancı sitelerin pekte fazla etkilenmediği ortada. Yani yabancı site sahipleri bu konudan şikayetçi değil. Benimde aklıma Yandex Google rekabeti geldi. Yandex Google rekabeti için Google Türkiye için özel bir güncelleme getiriyor sanırsam.

Herkes bu konudaki fikrini yazarsa; en azından ne yapacağımızı biliriz. Demek istediğim: Bu dalgalanmadan etkilenmemek için neler yapıyorsunuz?

Saygılarımla,
Emin Kader.