-
-
Yaş/Cinsiyet
60 / E
-
Meslek
Yüksek Elektronik Mühendisi
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba arkadaşlar,
Ben Google'nin ne yaptığını çözmüş değilim. Bir dalgalanma var peki bu dalgalanmada neler oluyor? Bazıları Pagerank (PR) güncellemesinden bahsetmiş ama araştırmalarım doğrultusunda PR güncellemesi olmadığını anladım. Araştırmalarımı yabancı ve Türk sitelerinde yaptım. Bazı arkadaşlar Pagerank (PR) ara güncellemesi olarak tanımlamış. "Pagerank ara güncellemesini" araştırdım ve araştırmalarımın sonucu: PR ara güncellemesi neredeyse sürekli oluyormuş.
Bu dalgalanmadan oldukça fazla etkilendim. Diğer arkadaşlarda da olduğu gibi indexlerimde düşüşler, uzun süre index alamama ve konu index alamama gibi sorunlar yaşıyorum. Konu index alamama konusunu açarsak; kısaca şöyle tanımlayabiliriz. Konunuzun linki index almıyor fakat konunuzu arattığınızda ana sayfanın açıklamasında görebiliyorsunuz. Biraz daha derine indiğimde yabancı sitelerin pekte fazla etkilenmediği ortada. Yani yabancı site sahipleri bu konudan şikayetçi değil. Benimde aklıma Yandex Google rekabeti geldi. Yandex Google rekabeti için Google Türkiye için özel bir güncelleme getiriyor sanırsam.
Herkes bu konudaki fikrini yazarsa; en azından ne yapacağımızı biliriz. Demek istediğim: Bu dalgalanmadan etkilenmemek için neler yapıyorsunuz?
Saygılarımla,
Emin Kader.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Öğretmenlik
-
-
Ad Soyad
T** Ç**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Aşağıdaki konuda bu konuyu tartışmıştık:
http://wmaraci.com/forum/arama-motoru-optimizasyonu/google-dalgalanmasi-57503.htmlsite 10 gün öncesinde çok hızlı indexleniyor diyor şimdi index alması çok yavaşladı diyor...bunu demek istiyor.çünkü 10 gündür benim sitemde indexlenmiyor...
yazdığım konu başlıgını yazıyorum konu çıkmıyor ama o o konu benim sitede gösteriyor...
mesela:
https://pirilancer.com/freelancer-ara
-
-
Yaş/Cinsiyet
60 / E
-
Meslek
Yüksek Elektronik Mühendisi
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bu durumda index aldırmanın yolu var fakat ben Google'nin kendi gelip almasını istiyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Google kendi almadıktan sonra nasıl bir yolu olabilir. Yoksa web toolstan mı yapmayı düşünüyorsunuz
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
arkadaşlar toplamda3-4 güne çıkmıştı index hızım. 3-4 gün önce 500wiki 100de video backlink aldım biraz hızlandı. şimdi başka bir backlink hizmeti alıyorum bayramdan sonra daha da hızlanır sanırım.
Emre Özalp Kişisel Web Sitesi
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / K
-
Meslek
Genel olarak makaleci
-
-
Ad Soyad
M** D**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Ben bu durumun günlük içerikle düzeleceği kanaatinde değilim arkadaşlar. Elimde çok sayıda site var, ve tamamının içeriklerini kendim yazıp ekliyorum, öncelikle bunu belirtmek isterim ki somut örneğim olmamış olsa kesinlikle burda yanlış yönlendirme yapmam emin olmadığım bir konuda... Şöyle iki örnekle size kendi başıma geleni anlatmak istiyorum:
Bir sitem var, bundan yaklaşık 7-8 ay önce açtım. Yoğun bir şekilde içerik girişi yaptım ve keyword domain olduğunu da belirteyim, kelime Googlede ilk 300'e bir kere olsun girmedi... Sitenin temasını bile düzenlemedim, siteye benden başka giren tek kişi olmuyordu... Konu eklemeyi de bıraktım, son girilen içeriğin tarihi: 9 Haziran 2012. Bu dalgalanma olayının sonrasında, kelime şu anda 70. sırada... İyi bir yer değil; ama, ilk 300'e giremeyen bir kelime için yine de iyi sayılır diye düşünüyorum. Site ''gel bana bak biraz'' diyor artık, ama göze alamıyorum yeniden başlamayı... :)
Başka bir sitem, 6 yaşına girecek neredeyse, karışık bir site; yani belli bir alanımız yok, 1 ay öncesine kadar günlük hitimiz 7K civarındaydı. Günde 4 özgün içerik giriyorum siteye... Şu anda, bu dalgalanma olayının sonrasında 4K'yı zor görüyor, ya da zaman zaman göremiyor...
Onun için bu dalgalanma olayından ben hiç bir şey anlamadım. Ne yapılması gerekiyor, ne yapılmaması gerekiyor, içerik eklemek zararlı mı diye ble düşünüyorum desem yalan olmaz. Penguen algoritması ile alakalı durum, pAnda ile iyi anlaşıyorduk; bunu da öğrenmemiz gerek...
Farklı sitelerde bu durumla alakalı açılan konularda da az önce anlattığıma benzer bir durum var: iyi olan kötü, kötü olan iyi oluyor gibi... Bazı siteler ise hiç etkilenmedi bu durumdan.
Çok konuştum di mi :) Sustum...
1 kişi bu mesajı beğendi.