Maziliguney adlı üyeden alıntı

Ama hala devlet dairelerinde, kamu kurum ve kuruluşlarında gerek bürolarında, gerek koridorlarda gerekse lavabolarda lambalar açık, kapatan yok. Çeşmeler her daim açık ya da bir çoğu bozuk akıtıyor. Mesai başlangıcı 8:30 olmasına rağmen kahvaltıydı, ayılmaydı 9'u geçer, öğle araları 1 saat olmasına rağmen çoğu devlet kurumunda 1,5 saat sürer, mesai bitimi 17:30 olmasına rağmen saat 16:30'u geçsin (kendilerince mesai sonuna yaklaşıldığından) iş yavaşlatma, gerinme faslının başlaması ve 17:00 itibariyle işlemleri durdurma olduktan sonra saatler ha ileri alınmış ha geri ne farkediyor?..

Zihniyet değişmedikten sonra, insanlar duyarlı ol(a)madıktan sonra (bence) tasarruf adına hiçbir faydası olmuyor bu uygulamanın.


Devlet memurluğunda çalışmış biri olarak sözlerine aynen katılıyorum arkadaşım.
Devlet dairelerinde "Devletin malı deniz yemeyen keriz" mantığı işlemekte.Çoğu yerde mesailer geç başlar erken biter,yaz mevsiminde kimsenin olmadığı odalarda klimalar fosur fosur çalışır,devletin bilgisayarlarında memurlar facebooklarda dolaşırlar.Daha sayamadığım niceleri.Devletin buna biran önce el atması lazım.
Saatlerin geri alınmasına gelince eğer tasarruf varsaki evet gerçekten var bunu gözlemleyerekte anlayabilirsiniz zararın neresinden dönerseniz kardır ve yapılması gerekir.Ben şimdiden saatimi bir saat geri aldım :)