lostyazilim

Haber Sitelerinden Alıntı Yapmak

16 Mesajlar 7.803 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

TahsinCetinkaya TahsinCetinkaya WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Öğretmenlik
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad T** Ç**
  • Mesajlar 1072
  • Beğeniler 251 / 257
  • Ticaret 1, (%100)
Tamam anladım göndermiş olabilirsiniz! konu haber göndermeniz değil, bu büyük ve deklerasyona katılan şirketlerin "habere takla attırması" dır. Takla attırılan haber takla attıran şirketindir artık. Yani ben kalkıp özel haber yapayım, sen kalk özel haberimi elimden izinsiz al.ben zaten o haberi kendime ziyaretçi çekmek için yapmıyor muyum? evet mesele benim yani özel haber yaptığım zaman, o haberin bende kalmasıdır...Ajans haberleri zaten ajansa parasını ödeyip yayın haklarını alanlarındır artık.sen kamerayla çekmişsin, bilmem efendim ajansta yazmıssın,beni ilgilendirmez.sen ajanstan para alırsın ben ajansa para verip alırım o ayrı bir durum...şuan ki konumuz özel ve takla attırılan haberlerin büyük şirketler tarafından benimsenip kimseye verilmek istemeyişleridir..

Ek Olarak:

GsliKahraman adlı üyeden alıntı

Bence saçma kaynak belirtildikten sonra sorun olmaması gerek..
Google bile kaynak belirttikten sonra bir yaptırım uygulamıyor..

hayır, haberin ufak bir girişi ile yayınlanıp devamına alıntı yapılan sitenin aktif linki verilmelidir.Kural budur.

https://pirilancer.com/freelancer-ara
wmaraci
reklam

kulturelbellek kulturelbellek Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 06.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek
  • Mesajlar 1387
  • Beğeniler 357 / 363
  • Ticaret 0, (%0)
Sen hak hukuk edebiyatı yapacağına saygılı olmayı öğren önce. Saygı nedir bilmeyen hukuk nedir bilemez.

Psycho Psycho <--! Am I Psycho? --> Yönetici
  • Üyelik 11.12.2010
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Emekçi
  • Konum Edirne
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 6008
  • Beğeniler 3911 / 3917
  • Ticaret 6, (%100)
Fikirlerinizi hakaret etmeden bildirin lütfen. Bazı mesajlar düzenlendi.
TahsinCetinkaya

kişi bu mesajı beğendi.

Hatalıysam telefon etme, idare et (?)

TahsinCetinkaya TahsinCetinkaya WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Öğretmenlik
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad T** Ç**
  • Mesajlar 1072
  • Beğeniler 251 / 257
  • Ticaret 1, (%100)
"Haber değeri varsa hiçbir güç bunu önleyemez. Korsan'a hayır sloganının altına ben de imza atıyorum. Bize hiç davet gelmedi konuşulmadı bile. Kararı kendi başlarına aldılar. Keşke bize danışsaydılar. Bu kararın altında internet dünyasını boğma girişimi var. Bence çok ciddi yanlış yapıyorlar. Bu kararın altında kalırlar." (İnternethaber)

hadi bey tabikide korkuyor..Çünkü haberleri nerelerden alıyor sanıyorsun..Hadi Bey, tabikide büyük oranla bu trajı büyük gazetelerden faydalanıyor. ayrıca internet medyası başkanı...bir grubunda patronu!

kulturelbellek kardeşim, öncelikle tartışmanın alışılagelmiş istenilmeyen durumlarınan biride tartışmanın dozunu kaçırmaktır.Bu konuda senden özür dilerim.

fakat şunu da söylemek gerekirse bu deklerasyon önümüzdeki haftalarda geri çekilecek.Daha doğrusu bunun ilk sinyalleri bize yansıdı.Emek hırsızlığına karşıyım, haksızlığa da karşıyım.

https://pirilancer.com/freelancer-ara
wmaraci
wmaraci

Atakan Atakan Emekli. Kullanıcı
  • Üyelik 20.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek -
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad A** U**
  • Mesajlar 6139
  • Beğeniler 2442 / 2410
  • Ticaret 12, (%100)
Kendileri internetten çatır çatır galerileri için resimleri çalarken birşey olmuyor, sonra böyle birşey yayınlıyorlar. Komik.

+ Şöyle birşey var:

http://wmaraci.com/forum/webmaster-genel/haberin-kaynagi-belirtilirse-alinti-serbesttir-55266.html

+ Mutlaka izleyin.

Gazetelerin içeriklerini paylaşmama kararı ne kadar dürüst?

Almina Almina WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 41 / K
  • Meslek Genel olarak makaleci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad M** D**
  • Mesajlar 1072
  • Beğeniler 111 / 212
  • Ticaret 2, (%100)
Arkadaşlar, bundan bir kaç sene önce ben de kopya haber ile portal, kopya konularla forum sitesi düzenliyordum... Ne oldu? Bu gereksiz bir tartışmadır. Benim kopya sitelerimi, ben kendim kapattım. Neden mi? Boşuna duruyorlardı, ne bir hit vardı ne de başka bir şey, o yüzden... O zamanlar adsense kullanmıyordum, ama biliyorum ki, adsense, değil haber, kopya yemek tarifine bile izin vermeyen bir şirkettir. Günde 100 tane haber alın, bir başka yerde de günde 2 tane özgün yazı yazın, aradaki farkı görün...
Adamlar özgün haber yapıyor, masrafa giriyor, para harcıyor, birileri de gidip bu haberleri botlarla, elini bile sürmeden çekip alıyor, sonra da kaynak belirtince sorun yok... Var mı böyle şey?
Sen işini gücünü bırak, geceleri uykusuz kal, özgün yazını yaz, gelsin birisi alsın istediği gibi kullansın... Oh ne ala memleket... Bu çok gereksiz bir tartışma bence

Ek Olarak: Şunu da belirteyim: haber sitelerinden yararlanmadan özgün yazı yazan da yok denecek kadar azdır. Doğru bir'dir, değiştiremezsiniz, ama hiç olmazsa özgünleştirin, sizin haberiniz alınsa siz de oh ne güzel alsınlar mı diyeceksiniz?
İnterneti öldürmeye çalışıyorlar düşüncesi vardı bi arkadaşın, nickini hatırlamıyorum yazan kişinin ama, buna katılıyorum o ayrı konu, kopyala yapıştır yapmaksa ayrı konu...
Benim özgün yazı yazacağım diye tüm günüm PC başında geçiyor, haksızlığa nasıl tahammül edersiniz?

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al