Arkadaşlar, bundan bir kaç sene önce ben de kopya haber ile portal, kopya konularla forum sitesi düzenliyordum... Ne oldu? Bu gereksiz bir tartışmadır. Benim kopya sitelerimi, ben kendim kapattım. Neden mi? Boşuna duruyorlardı, ne bir hit vardı ne de başka bir şey, o yüzden... O zamanlar adsense kullanmıyordum, ama biliyorum ki, adsense, değil haber, kopya yemek tarifine bile izin vermeyen bir şirkettir. Günde 100 tane haber alın, bir başka yerde de günde 2 tane özgün yazı yazın, aradaki farkı görün...
Adamlar özgün haber yapıyor, masrafa giriyor, para harcıyor, birileri de gidip bu haberleri botlarla, elini bile sürmeden çekip alıyor, sonra da kaynak belirtince sorun yok... Var mı böyle şey?
Sen işini gücünü bırak, geceleri uykusuz kal, özgün yazını yaz, gelsin birisi alsın istediği gibi kullansın... Oh ne ala memleket... Bu çok gereksiz bir tartışma bence
Ek Olarak: Şunu da belirteyim: haber sitelerinden yararlanmadan özgün yazı yazan da yok denecek kadar azdır. Doğru bir'dir, değiştiremezsiniz, ama hiç olmazsa özgünleştirin, sizin haberiniz alınsa siz de oh ne güzel alsınlar mı diyeceksiniz?
İnterneti öldürmeye çalışıyorlar düşüncesi vardı bi arkadaşın, nickini hatırlamıyorum yazan kişinin ama, buna katılıyorum o ayrı konu, kopyala yapıştır yapmaksa ayrı konu...
Benim özgün yazı yazacağım diye tüm günüm PC başında geçiyor, haksızlığa nasıl tahammül edersiniz?