Merhaba arkadaşlar, birkaç gündür facebookta durum beğendirme uygulamaları kullanıyorum. Malumunuz memlekette durumun iyi olduğunda herkes yanaşıyor. Her neyse... Dün birkaç durum beğendirme uygulaması kurdum ve durumumu beğendirdim. Daha sonrasında facebook durup dururken çıkış yaparak beni 30 gün boyunca engelledi. Gerekçe olarak da özel hayata gizlilik ve spam v.s yapıyorsun diye gösterdi. (Kimsenin ne özel hayatında, ne de spamında gözüm var.)
Merak ettiğim konu şu; durum beğendirme ya da herhangi bir uygulama bu tür bir ceza almama sebep olur mu? İkinci ihtimal ise sayfalardaki yorumları beğenmeme facebook geçenlerde kızmıştı ve beni cezalandırmakla tehdit etmişti. Bu da sözünde durduğunun kanıtı olabilir mi?
Bunlara ek olarak facebook 2 gündür bana sürekli güvenlik sayfası gönderiyor ve cep telefonumu onaylı olduğu halde tekrar onaylamamı istiyordu. Gerekçe de beni spamcılardan ve facebook şifre tuzaklarından uzak tutmaya çalışıyor olmasıymış... Bunda da uygulamalardan herhangi birinden virüs v.s yediğim şifre ya da kullanıcı bilgilerimin karşıya gidip, otomatik kodlarca hesabımdan spam yaydığı v.s anlaşılabilir mi?
Cevaplarınız için teşekkür ederim :)