Merhaba Sevgili Wmaracı Üyeleri,

Anahtar kelime hakkında bir kaç soru sormak istiyorum senelerden beri aklımda olan bir türlü sormaya fırsat bulamadığım bir soru aslında. Soru ise basit... Anahtar kelimeye yükselmek için backlink alırız. Anahtar kelimeyi dallandırdık mı daha çabuk üst sıraya çıkarız ama anahtar kelimenin kelime sayısı düştümü daha fazla sürede üst sıraya çıkarız.

Anahtar kelime seçimim mesela "Elektronik Devreler" ben bu kelimede 2 haftalık düzenli backlink çalışması ile ilk sayfaya çıkmam neredeyse çok kolay. Peki Anahtar Kelimem "Elektronik" olsaydı. Elektronik kelimesine çalışma yapsaydım ve ilk sayfaya veya ilk sıraya çıksaydım. "Elektronik Devreler" kelimesinde de mi ilk sırada olacağım? Yani backlink çalışmasını "Elektronik" üzerine yaptığım zaman Elektronik kelimesinin dallarında da mı ilk sırada olacağım. Soru bu. Bir kaç örnek daha vermek gerekirse; Elektronik kelimesinde ilk sıradayım. Elektronik Projeler kelimesinde veya Elektronik devre, Elektronik Devreler, Elektronik Pic Devreleri kelimelerinde de ilk sıraya mı çıkacağım?

Pic kelimesi elektronikle arası iyi olmayan yanlış anlayabilir. Bu yanlış anlaşılmayı düzeltmek isterim. Pic kelimesi bir entegre serisi olarak tanımlaya biliriz. Microchip şirketinin ürettiği yaygın kullanılan, programlabilir bir entegredir. Pic16f84, Pic16f84a, Pic16f628, Pic16f628a, Pic16f648 vb Seride gitmektedir. Pic12Fxx, Pic14Fxx, Pic16fXX, Pic18Fxx.. Bu açıklama yeterli olacaktır sanırsam. Entegre ne diye sorarsanız; Elektronik devrelerde sürekli gördüğünüz bir sürü ayağı olan, genellikle siyah renkte olan elektronik malzemesidir. Bilgisayarlarınızda kullanılan anakartlarının içinde bir çok entegre kullanılmıştır. Bilgisayarınızın İşlemcisi bir entegre olduğunu söylemeliyim. Yazımı fazla uzatmadan, sorumu yanıtlayan arkadaşlara şimdiden en içten dileklerimle teşekkür ederim.

Saygılarımla,
Emin Kader.