KoteElektronik adlı üyeden alıntı

Konuyu hortlatıyorum ama belki aynı sorunu yaşayan kişilerin cevabını vermek istiyorum.

1. Soru; Özet geçmek gerekirse Sizin adınız Yunus Emre, ağabeyinizin adı Samet. Hesap sizin adınıza ama siz ağabeyinizin adına para çekmek istiyorsunuz.

Buna Paypal izin veriyor. Paypal, kredi kartı veya banka hesabı ekleme bölümünden gerekli bilgileri doldurarak ağabeyinizin banka hesabını veya kartını sisteme girebilirsiniz. Paypal'ın dikkat ettiği tek nokta soy adı uyumu.

Misal veriyorum; adınız Yunus Emre, Soy Adınız; İşbilir. Ağabeyinizin adı; Samet, soy adı; İşbilir ise bu mümkün.

2. Soru. Ben herhangi bir Paypal hesabına para gönderdim fakat gönderdiğim para, gönderdiğim kişinin Paypal hesabında gözükmüyor.

Paypal sistemi belirli dakika aralıklarıyla güncellenmektedir. Gönderdiğiniz para sisteme yansıması 1-2 dakika sürebilir.

3. Soru. Paypal para gönderim faturasına baktığınızda alıcı tarafın parayı tahsil etmediği yani onay vermediğini görüyorsunuz.

En basit ve en çok bilinen yolu; e-posta hesabınıza bakmak olacaktır. E-posta hesabınıza baktığınızda, size şu şekilde bir mail geliyor "Şu kişi Şu kadar para gönderdi" e-postayı okuduğunuzda, "Parayı almak istiyor musunuz?" hemen altında "Parayı iade etmek istiyor musunuz?" benzeri bir yazı görmeniz muhtemeldir.

Diğer yolu ise; işlem faturasına bakmaktır. kullanıcı işlem faturasına baktığında; ne kadar para geldiği, ne kadar kesinti yapıldığı, işlem ücretlerini ve alıcı bir not gönderdiyse onu görebiliyor. Faturanın içinde de "Onayla" ve "İade Et" butonları mevcuttur.

Saygılarımla,
Kote Elektronik.

Üşenmeden bu kadar bir yazı yazıp bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim..