lostyazilim

Tanıtım yazılarında nereye bağlantı vermeliyim?

7 Mesajlar 1.009 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

Zargana Zargana WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 49 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum Giresun
  • Ad Soyad Y** U**
  • Mesajlar 994
  • Beğeniler 9 / 303
  • Ticaret 11, (%100)
Tanıtım yazılarının genelinde sitenin ana adresine ya da ilgili konuya bağlantı veriliyor. Etiketlere ya da kategorilere bağlantı vermenin herhangi bir avantajı ya da dezavantajı var mı? Örneğin varsayalım gömlek üzerine bir sitem var. Tanıtım yazısında www.xgomlekx.com/tag/gomlek ya da www.xgomlekx.com/category/duzyakagomlekler bağlantısı almanın www.xgomlekx.com ve www.xgomlekx.com/nasilgomlek bağlantısı almaya göre avantajları ve dezavantajlarını soruyorum.

Ne ekersen onu biçersin
wmaraci
reklam

blogesinti blogesinti WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 04.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Google Ads.
  • Konum İsveç
  • Ad Soyad Ş** A**
  • Mesajlar 472
  • Beğeniler 82 / 71
  • Ticaret 31, (%97)
Etiket değil ama mutlaka 3 link ekleyecekseniz ana sayfadan olmamalı bu 3 link. Dağıtmalısınız. Kategorilere. İşe yarayacaktır. Denedim.

• Üyelik 18.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 49 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum Giresun
  • Ad Soyad Y** U**
  • Mesajlar 994
  • Beğeniler 9 / 303
  • Ticaret 11, (%100)

blogesinti adlı üyeden alıntı

Etiket değil ama mutlaka 3 link ekleyecekseniz ana sayfadan olmamalı bu 3 link. Dağıtmalısınız. Kategorilere. İşe yarayacaktır. Denedim.

Yani etiketlere değil ama kategorilere link verebilirim?

Ne ekersen onu biçersin

blogesinti blogesinti WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 04.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Google Ads.
  • Konum İsveç
  • Ad Soyad Ş** A**
  • Mesajlar 472
  • Beğeniler 82 / 71
  • Ticaret 31, (%97)
Üstad etiketin bir etkisi yapacağını sanmıyorum. Tabi bilemem SEO ' cu arkadaşlar ne der ama sadece 3 linke anasayfadan link vermek yerine 3 ünü de bölmelisin. Böyle daha etkili oluyor.

wmaraci
wmaraci

TechnicaL TechnicaL Ruhumun Afrikası Kullanıcı
  • Üyelik 08.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek -
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad H** Ş**
  • Mesajlar 195
  • Beğeniler 13 / 81
  • Ticaret 2, (%100)
Şöyle bir strateji izleyebilirsiniz, ben genelde öyle yapıyorum.

Siteniz özgün ve gerçekten bilgi açısında doyurucu yazmış olduğunuz 3 makaleyi tanıım yazılarında linkleyeceksiniz. Bu 3 makalenizin başlıkları diyelim sırasıyla a makale, b makale ve c makalesi olsun. Bu makalelerin ilk satırında mutlaka yükselmek istediğiniz kelimeye ana sayfanıza link verin. Daha sonra doyurucu olan 3 makalenizin için çok iyi site içi linkleme oluşturun, bir nevi ağ gibi olsun. Sitenize giren kullanıcı hem çok vakit geçirecektir. Hem de tanıtım yazısı verdiğiniz siteden botlar sizin sitenize akıp linklediğiniz kelimeleri indeksleyecektir ve olumlu katkısı olacaktır.

• Üyelik 18.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 49 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum Giresun
  • Ad Soyad Y** U**
  • Mesajlar 994
  • Beğeniler 9 / 303
  • Ticaret 11, (%100)
SEO paketi satan uzman arkadaşlardan yorumları da bekliyorum konu ile ilgili...

Ne ekersen onu biçersin

WSBGDH WSBGDH Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 18.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 38
  • Beğeniler 0 / 10
  • Ticaret 12, (%100)
Merhabalar,

Bir pasta düşünün. Pastamız tanıtım yazısının etkisi olsun. Pastadaki dilimlerde anahtar kelimemiz olsun. Her dilim anahtar kelimeye yapılan etkiyi göstersin. Yani, bu pastayı 3 linke bölerseniz %33.3 gibi kelime başı etki alanına sahip olacaktır. Fakat çıkışı tek kelime üzerinden yaparsanız %100'lük bir dilim yani tamamını alırsınız pastanın.

Tag yerine alt sayfa veya ana url verilmesi daha avantajlıdır. Tag önemi daha azdır ve sıralamalarda daha az yer alır. SPAM riski de yüksektir.

Alt sayfa sadece o ürüne, yazıya verilen önemdir. Direkt alınan linkse ana url'ye verilen önemdir. Alt sayfayla üst sıralarda olmak her zaman daha zordur. Ana site'ye çıkış yapmanızı öneririm.

wmaraci
Konuyu toplam 3 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 3 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al