iPhone yazılımından sorumlu olan Başkan Yardımıcı Scott Forstall istifa etti. Steve Jobs’un ölümünden sonra piyasaya çıkardığı ilk ürün olan iPhone 5′le beklentilerin altında kalan Apple, yeni güncellemesi iOS6′yla da kullanıcılarına sıkıntılı günler yaşatırken, Jobs’dan CEO koltuğunu devralan Tim Cook Apple’ın yazılım hataları nedeniyle geçtiğimiz hafta kamuoyundan özür dilemişti. Bu arada halka açık olan şirketin hisseleri eylül ortasından beri %15 değer kaybetti.
International Data Corporation verilerine göre dünyanın en çok telefon satan şirketi Samsung. 2012 ilk çeyreğinde dünyada 398.4 milyon akıllı telefon satıldı. Bu dönemde 42 milyon satan Samsung’u 35 milyon akıllı telefonla Apple takip ediyor. Samsung ve Apple arasında süre gelen savaşta Apple’ın yeni atağı iPad 3 Mini olacak gibi görünüyor. Galaxy Tab 2 ile çıkışa geçen Samsung’a tablet alanında da rakip olacak şirketlerin yarışı, kullanıcıların daha kaliteli ürünler kullanmasına da katkı sağlıyor.

Beklentilerin altında kalan iPhone 5′in yanı sıra, Apple’in işletim sistemi iOS 6′yı yükleyen iPhone ve iPad kullanıcıları, üründe yaşadıkları aksaklıklar nedeniyle “iOS 6′yı yüklemeyin” uyarısında bulunmuştu. iPhone 4S ve iPad 2 gibi bazı cihazlarda kayıtlı rehberlerin silinmesi ve batarya süresinin azalması gibi sorunlara neden olan yeni işletim sisteminde yaşanan sorunların sebebinin, iPhone 5′i pazarlama taktiği olduğu da iddia edilirken, Apple kısa süre içinde yayınladığı iOS 6.0.1 güncellemesiyle yaşanan aksaklıkları gidermeye çalıştı.

Kaynak: http://www.tekno-logy.com/steve-jobsin-kemikleri-sizliyor.html