Konu açıldımı bilmiyorum ama, arama yaptığımda böyle bir konu göremedim. Açılmışsa kusura bakmayın. Gelelim konumuza ;

İnternette gezerken bazı dikkatli kullanıcıların adres çubuğunda a.oix.net isimli bir adres çıktığını görmüş olmasının nedenlerini araştırıyoruz.

a.oix.net TTnet omurgasında çalışan bir PHORM uygulaması. Peki nedir bu PHORM ?

Phorm ; Phorm, yola Media121 olarak çıkan ve casus yazılımlar ile milyonlarca dolar kazandıktan sonra isim değiştiren çok uluslu, çok şüpheli bir şirket. Sayısız dava açılmış, sayısız işini kapatmak zorunda kalmış. Wikipedia’da hakkında yazanları silmeye kalkmış ama engellenmiş bir şirket. http://en.wikipedia.org/wiki/Phorm

Geçtiğimiz aylarda ***** ile anlaşan ve yönetim kurulunda eski İngiliz bakanlardan tutun da Türkiye’nin ünlü reklamcılarına kadar türlü ismi barındıran Phorm, ***** omurgası üzerinde kurulu bir sistem. Karşınıza a.oix.net olarak çıkıyor, ne var ne yok kaydediyor.

Peki Phorm ne yapıyor? Casus yazılımdan farklı bir şey değil, nereye tıklıyoruz, nelere bakıyoruz, ne alabiliriz bakıp buna göre reklam gösterme üzerine kurulu. Elbette hakkımızda toplanan bilgiler üzerinde hiçbir kontrolümüz yok.

Geçmişi casus yazılım üzerine kurulu, isim değiştirmiş, kadrosunda İngiliz Lord’u bile bulunduran, yazılımları Moskova’da üretilen bir şirketin direkt ***** omurgası üzerine entegre olarak internet trafiğimizi gözlemlemesi ne kadar iyi niyetli algınalabilir, okuyucu olarak bunu sizin takdirinize bırakıyoruz.

http://www.gezinti.com/hesabim adresine girerek sağ taraftan kapatabilirsiniz.

( ALINTIDIR, SDN )