- GZIP Output
- GZippy
- Scripts Gzip

Bu 3 eklenti de son 2 senedir güncellenmemişler ve Wordpress'in 3.0'dan sonra çıkardığı 3.x versiyonlarıyla, yani ara kararlı sürümlerle uyumlu görünmüyorlar. O yüzden bu 3ünü kullanmanı tavsiye etmem.

Use Google Libraries hakkında bir bilgim yok, ama WP Smush It eklentisi görsellerde optimizasyon ve sıkıştırma yaparak SEO'ya, sayfanın yüklenme hızına ve sayfa boyutuna katkı sağlıyor. Diğer eklentilerle çakışma gibi bir durum olmadığı sürece kullanılabilir.

Cache eklentilerinin en iyisi W3 Total Cache, ama ayar sayfası oldukça karışık. Temel ayarlar bir çok site için yeterli olsa da çoğu zaman ek ayarlara da ihtiyaç duyulabiliyor. Bir de W3TC kullandığım dönemde web sitemde ciddi bir sorun yaşamış ve siteme 1 gün boyunca erişememiştim, sebebi de W3TC'nin (ben aksi şekilde ayar yapmama rağmen) wp-login.php sayfasını da önbelleğe alması ve giriş yapmak istediğimde formu işletmek yerine önüme tekrar tekrar giriş sayfasını çıkarmasıydı. Diğer bir deyişle session açılmasını engellediği için giriş yapamıyordum. En iyi ihtimalle beyaz boş sayfa çıkıyordu.

WPSuper Cache de kullandım ama ondan da memnun kalmadım, karmaşık bir yapısı var ve sorunlu bir eklenti. Şu an Quick Cache eklentisini kullanıyorum, gzip sıkıştırmayı da .htaccess dosyasına bir kod ekleyerek hallettim. Bu iki değişiklik sonrası siteden gayet memnunum.