Merhaba. Şu yanlış anlamayı öncelikle düzeltmek gerek bence.
Bir farklı tema tasarımları alanına göre değişir. Kurumsal temalarda sadelik, haber temalarında sadelik, bloglarda tasarımda farklılık kısacası tasarımın yapıldığı alana göre değişen bir durumdur.
Örneğin bir oyuncak satan bir firmaya farklı bir tasarım, host satan bir firmaya farklı tasarım gerekir. Bu yönüyle temanın tasarımından bağımsız yorumlara göre söylüyorum.
Temaya gelirsek ise renk geçişlerini iyi ayarlarsan daha iyi olabilir. Örneğin temada gri kullanmışken çok fazla gri kullanmışsın ve sırıtan bir ayrıştırma olmuş. Daha az koyu tonla hem benzer hemde ayrıştıran bir özellik katabilirsin.
İkinci olarak temada ki yorum-okundu-admin vs bölümü çok fazla olmuş. İçeriğin neredeyse tamamı boyutunda bunu küçültmen daha yararlı olacaktır diye düşünüyorum.
Son olarak grinin çok fazla tonlu olduğu temalarda sosyal medya işaretlerinin farklı renklerde olması temanın görünümünü bozar. mutlaka siyah yada gri olarak kullanmanızı öneririm.
Ve son olarak temanın genelinde siyah-beyaz temalarda çok fazla renk geçişi kullanmamak gerektiğini düşünüyorum. Örneğin sidebarda Body-Sidebarın kendisi-Başlık-İçerik kutus-içerik farklı renk tonlarında. Düzeltirseniz daha iyi olabilir. Tekrar emeğinize sağlık.