TrustRank ilk çıktığında google bunu PageRank olayına alternatif olarak düşünmüştü. Genelde TR değeri ile PR değerini birbirini takip eden değerler şeklinde baya bir zaman devam etti ama google un yaptığı son yenilikler ve arkadaşında başına gelen bir kaç sitede ki olaylar neticesinde artık bunlarıda yenilediğini görüyoruz.

PageRank olaylarında site ategorilerinizin etkisi hitinizden daha fazladır arkadaşlar en etkili yöntem kaliteli backlink olma birlikte klasik bir firma sitesinde ki pagerank değerlendirme olayı ile film sitelerindeki birebir örtüşmez ve buna forum gibi siteler de dahildir.

PageRank = Kaliteli Backlink

Şimdi yukardaki olayla ilgili bu son güncellemde de bazı örnekleri gördüm. Bir müşterim PR6 üzeri gerçekten kaliteli 5-6 link alımıştı bunların pinglemeleri zamana bağlı yapılarak gerekli işlemlerininde yapılmasına karşın site PR2 den PR3 olabilmişken msn adresimde ekli bir arkadaşımın daha 3-4 hafta önce sıfır domaine kurduğu WP sitesi PR5 oldu ve kategorileride üzerinde ekli sadece iki yazısıda PR değeri aldı.

Benim kanaatim yine KALİTELİ BACKLINK ama bunları görünce şunu düşünüyorum; acaba google bunda da yenilikleri köklü bir şekilde yapacak mı?

Hayırlısı olsun diyelim bakalım zaman ne gösterecek.