10 Kasım 1938 Atatürk anısına sinematik şiir ve Video

(Bu filmi veda filminde Atatürk’ ün göğüsünden vurulduğu sahne ile birleştirerek yeniden tasarladım. Tamamen e-okul.pro yapımıdır)

Ben Mustafa Kemal’im. Çağın gerisinde kaldıysa düşüncelerim. Hala en hakiki mürşit değilse ilim, kurusun damağım dilim. Özür dilerim! Unutun tüm dedikleri mi, yıkın diktiğiniz heykellerimi.

Özgürlük hala en yüce değilse eğer. Prangalı kalsın diyorsanız köleler. Unutun tüm dedikleri mi, yıkın diktiğiniz heykelleri mi. Yoksa çağdaş medeniyetin bir anlamı. Orta çağa taşımak istiyorsanız zamanı. Baş tacı edebiliyorsanız sanatın içine tüküren adamı. Unutun tüm dedikleri mi, yıkın diktiğiniz heykellerimi…

Yetmediyse acısı şiddetin, savaşın. Anlamı kalmadıysa yurtta barış, cihanda barışın. Eğer varsa ödülü silahlanma ile yarışın. Unutun tüm dedikleri mi, yıkın diktiğiniz heykellerimi.

Özlediyseniz fesi, peçeyi. Aydınlığa yeğeliyorsanız kara geceyi. Hala medet umuyorsanız şıhtan, şeyhten, dervişten. Şifa buluyorsanız muskadan, üfürükçüden. Unutun tüm dediklerimi, yıkın diktiğiniz heykelleri mi. Eşit olmasın diyorsanız kadınla, erkek. Kara çarşafa girsin diyorsanız yobazın gazabından ürkerek. Diyorsanız ki okumasın kadınımız, kızımız budur bizim alın yazımız. Unutun tüm dedikleri mi, yıkın diktiğiniz heykellerimi.

Fazla geldiyse size hürriyet, cumhuriyet. Özlemini çekiyorsanız saltanatın, sultanın. Hala önemini anlayamadıysanız millet olmanın. Kul olun, ümmet kalın, fetfahsını bekleyin şeyhulistanın. Unutun tüm dedikleri mi, yıkın diktiğiniz heykellerimi.

Rahat bırakın beni… Rahat bırakın beni!

Video: http://e-okul.pro/yikin-diktiginiz-heykellerimi-sinematik-siir.html