AMD Ekran kartı işine yatırım yaptığında öldüğünü ilan etmişti zaten, uzun süre önce yarışı kaybetti...

AMD Önceden oyunlarda iyi idi ancak şimdi öyle değil.
Grafik işleme vs uygulamalarda intel her zaman iyiydi şimdide öyle.
Sistem performansında başa baş gidiyolardı ancak İntel E serisi işlemciler çıkınca artık amd onada yetişemedi.

AMD Ati yi satın alarak ekran kartı işine ağırlık verdi, bugün çıkan hiçbir AMD işlemcisi Intel ile boy ölçüşemez.

Ancak fiyat ve az enerji tüketiminden tercih edilebilir, ki bu tüm işlemci modeleri için geçerli değil.

AMD daha kolay overclock yapılabilir bu doğru ancak overclock yapıncaya kadar yaptığınız masrafla daha iyi bir intel işlemcisi alabilirsiniz.
Ha ben hobi olsun diye overclock yapmayı seviyorum buna para harcayabilirim sorun değil diyorsanız, çarpan değerleri vs açık olan çok daha iyi sonuç veren intel işlemci modelleride mevcut.

Intel sürekli teknoloji atlarken amd yerinde sayıyor, yıllar yılı aynı chipset kullanıyorlar son işlemcilerinde bile yapısal olarak pek fark yok.

Kısacası Amd yi almam için bi sebep yok hatta almamak için bi sebebe de sahibim:

Yıllar önce tavsiye üstüne AMD işlemcili bi sistem toplamıştım ve overclock tutkunu olduğum içinde aldığım sistemi hız aşırtmıştım, sistem daha 1 hafta olmadan yandı sebebiyse işlemci soğutma sisteminin arıza yapmasıydı işlemci sistemi kapatmamış ve yanıncaya kadar çalışmıştı, üstelik sadece kendini değil 400 liralık anakartıda yaktı. Intel olsaydı sistemi kitlerdi kendini korurdu ancak amd ucuz işlemci üretmek pahasına işlemcisinin içine böyle bir güvenlik önlemi koymamıştı , daha yeni yeni koyuyorlar.

Kişisel tercihim kesinlikle Intel ve herkese tavsiye ederim işlemciyi kullandığınız süre zarfında kattiyyen onun yüzünden sorun yaşamazsınız size ömrü boyunca sorunsuz hizmet edecektir, kafanız hep rahat olur.

Unutmayın ucuz etin yahnisi...