Konu güncelliğini yitirmiş :)

Bilmeyeniz yoktur Yandex'in dosya yükleme sistemini. Format attıktan sonra ilk kurduğum programlar arasında yer alıyor yandex disk. teldeki uygulamarın, oyunların apk dosyalarını yüklüyorum. Arada kaybolmasınlar :) Eğer ki Sony kullanıyorsanız box programını tavsiye ederim 50 gblik bir alan veriyor size. Buda hayli hayli yeter sanırım? :)

Telefon hafızasına kaydedilen uygulamaları link2sd programı ile hafıza kartına taşıyabiliyorsunuz. Rootsuz telefonlarda var mı bu özellikler bilmiyorum ama, rootlu telefonda işinize yaramayan sistem dosyalarını dondurup, kaldırabiliyorsunuz. Buda formattan sonra yüklediğim ilk uygulamalardan :)

Akıllı telefonların en büyük sorunu sanırım bu ön bellek temizleme işi. Aslında az bilgisi olan arkadaşlar ayarlardan, uygulamalara girdiği zaman tek tek verileri temizleyebilir ama sanırım bu çok uzun olacak. Onun yerine Clean Master programını tavsiye ederim. Bir çok program kurdum fakat en iyisi bu. Uygulamaların ön belleklerini silmesinin yanı sıra birde açık uygulamaları kapatabiliyor.

Son uygulama ise, geçen gün telefona bir müzik yükledim zil sesi yapacaktım ama kesmem gerekiyordu parçayı. Bunun içinde bilgisayara bir daha programı indir kes, biç sonra tekrar telefona atmakla uğraşmayayım diye biraz araştırdım ve Ringtone Maker programını buldum. Basit ve kullanışlı bir program. Müziği kestim biçtim sonra sildim uygulamayı :p